Fototapety jsou oblíbené

Fototapety jsou oblíbené Zdroj: myloview.cz

Fototapety jsou oblíbené
Fototapety jsou oblíbené
3
Fotogalerie

Fototapety na zeď: 5 tipů pro 5 místností

Uvažovali jste o tom, že byste váš interiér nějakým způsobem oživili? Pokud ano, ale máte strach vysokých investic, zkuste to pouze prostřednictvím různých doplňků. Sehnat se dají za přijatelnou cenu a jejich aplikace není nijak náročná. Typickým příkladem budiž i moderní fototapety. Hodí se do jakékoli místnosti a k dispozici jsou ve spoustě zajímavých podob. Abyste se nemuseli spoustou motivů do jednotlivých částí interiéru probírat několik hodin, nabízíme vám celkem 5 tipů do 5 nejfrekventovanějších pokojů ve vašem interiéru. 

1. Černobílá skica města v obývacím pokoji

Jestliže máte rádi městské prostředí, pak určitě oceníte jeho přítomnost ve vašem obývacím pokoji. Ne, nemusí se jednat o klasické fotografie těch nejznámějších míst v mnoha světových metropolích. Postačí vám jenom jednoduchá skica černou barvou na bílém podkladu. Toto velmi jednoduché zobrazení městského prostředí je vkusné, jednoduché a na první pohled zajímavé. Moderní fototapety na zeď tohoto charakteru nabízejí neotřelý pohled na architekturu města, která je bezesporu zajímavá. Menší domky se střídají s těmi většími, případně s továrnami a dohromady dávají jakousi směs, která vás bude bavit. Je fakticky jedno, že neznáte, o jaké město se jedná. Návštěva se také ptát nebude, a když ano, jednoduše jí řeknete, že si jméno klidně může vymyslet. Velkou devízou této fototapety je bezesporu i fakt, že padne jako ulitá k různým druhům nábytku do interiéru a s výmalbou ostatních stěn si nemusíte z hlediska velké barevnosti dělat žádné starosti.    

2. Koně v ložnici? Proč ne?

Spánek je nedílnou součástí života, a čím více si ho v kvalitní podobě dopřejeme, tím lépe pro nás. Člověk s dostatkem odpočinku má proti ostatním skvělý přirozený bonus do každého nového dne. V ložnici ale musíte mít skvělé prostředí, jež vám pomůže takovýto ničím nerušený relax dopřát. Bílé zdi nejsou zrovna tím pravým ořechovým. Volba fototapety na stěnu se určitě vyplatí. Naším tipem do ložnice jsou koně. Tato sebevědomá a ušlechtilá zvířata jsou opravdu nádherná a především bílí koně působí v ložnici velmi uklidňujícím dojmem. Vyzařuje z nich klid, nespoutanost a pohoda. Vzhledově dokážou ložnici dát ještě další rozměr, který jí třeba chybí. Designově se také náramně hodí k různému nábytku a jiným doplňkům. Koňských motivů je hned několika a rozhodně se nemusíte obrátit pouze na ten zmiňovaný. 

3. Fototapeta letících ptáků v kuchyni

Příprava pokrmů je radostí i starostí. V hezké kuchyni se ale k vaření, pečení i smažení přistupuje mnohem lépe. Hodně oblíbené jsou bezesporu motivy jídla a dobrých nápojů. Pokud se chcete trochu odlišit, nebojte se vsadit třeba na fototapetu s ptáky. Černí ptáci v různých podobách na bílém podkladu působí za pracovní deskou naprosto skvěle. Ptáci jsou zachycení v několika pozicích. Hodí se jak ke světlé kuchyňské lince, tak i k jiným dekorům. Záleží na tom, zdali byste rádi kuchyni spíše kontrastní, anebo více ladicí z hlediska světlých barev. 

4. Koupelna v duchu blankytné džungle

Modrá barva byla v koupelnách jakousi stálicí, nicméně postupem času ji začala vytlačovat spíše černobílá kombinace v mnoha formách. Jestliže máte ryze světlou koupelnu, a to jak bílou, tak třeba jemně šedou, vyplatí se zvolit fototapety na míru s blankytně modrými vzory. Typickým příkladem budiž blankytná džungle. Ta spojuje jednak motiv divokých rostlin rostoucích v deštných pralesích a jednak několik odstínů modré barvy. Bez problémů navíc seženete tyto fototapety levně, takže celková změna vzhledu koupelny nevyjde nijak draho. 

5. Fototapeta se stromy do předsíně

Máte rádi pobyt v lese mezi stromy nebo v sadu? Nebojte se stromy dostat i k vám do interiéru. Můžete je mít prostřednictvím fototapety na zeď levně a doslova expresně. Stromy v zeleném provedení na bílém podkladu také vykouzlí zajímavou atmosféru, jež se vám bude do předsíně hodit. Takové fototapety na zeď 3D navíc dokážou rozšířit opticky prostor, což se vám může v případě malých předsíní náramně hodit.