Novozélandský policejní seržant Sonny Joseph Iosefo tančí v podzemní garáži

Novozélandský policejní seržant Sonny Joseph Iosefo tančí v podzemní garáži Zdroj: youtube.com

Protanči se k policii. Netradiční výzva policistům celého světa

Proč tančí novozélandští policisté v podzemní garáži? A proč k podobnému kroku nutí  policisty v New Yorku a Skotsku? Lákají nové rekruty.

„Honíme se za lidmi každý den, tato výzva je jen další v řadě,“ okomentoval video s hashtagem #runningmanchallenge kivácký policejní sbor. V klipu je vidět osm policistů, jak se vlní do rytmu hudby, než hlavní prostor přenechají seržantovi Sonny Joseph Iosefovi, který předvede úprk na místě a další taneční figury.

Policie od protinožců doufá, že díky publicitě, kterou video má (od úterý má již okolo čtyř miliónů zhlédnutí), získá nové kolegy, kterých do konce letošního roku potřebuje nabrat 400. Součástí videa je výzva dalším sborům po světě, mimo jiné newyorskému, který hozenou rukavici již zvednul a zveřejnil svou odpověď. Policejní složky v Austrálii, Skotsku a dalších městech USA již přislíbily, že se akce také účastní, jakkoli videa ještě nezveřejnily.

Vedle taneční výzvy má samozřejmě klip za úkol ukázat policisty jako lidi, kteří mají rodinu, koníčky a nejsou to nepřístupní příslušníci autority.