Luis Vuitton, který je v českých kruzích považován za naprostý vrchol luxusu, je dnes u bohatých Číňanů považován za značku pro dobře placené sekretářky

Luis Vuitton, který je v českých kruzích považován za naprostý vrchol luxusu, je dnes u bohatých Číňanů považován za značku pro dobře placené sekretářky Zdroj: profimedia.cz

Svět luxusu a exkluzivity se mění. Podívejte se, jaké značky jsou teď na vrcholu

S tím jak svět bohatne a zejména jak některé země jako například Čína procházejí obrovským nákupním boomem, se mění i pořadí luxusních značek. Proto vám přinášíme žebříček značek tak, jak jsou nyní umístěné na pyramidě exkluzivity. Informoval o tom web businessinsider.com.

Například Luis Vuitton, který je v českých kruzích považován za naprostý vrchol luxusu, je dnes u bohatých Číňanů považován za značku pro dobře placené sekretářky. Nosí ji tam totiž příliš mnoho lidí. Stejně jako Gucci. Značky, která naopak v Asii letí, jsou Bottega Veneta, Maison Ullens a další. Boom také zažívají předměty vyráběné na zakázku, kde finální produkty a jejich cena nemají hranice.

A jaké značky jsou dnes na samotném vrcholu pomyslné pyramidy?

Graff (diamanty, hodinky), Harry Winston (šperky, hodinky), Patek Philippe, Breguet (hodinky), Bottega Veneta (móda), Van Cleef & Arpels (šperky, hodinky, parfémy), Panerai (hodinky), IWC (hodinky), Hermes, Chopard, Bulgari, Rolex, Cartier, Omega, Berluti, Tiffany, Tag Heuer. A pak je uváděn Luis Vuitton, Prada či Gucci.