Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Profimedia.cz

Hledáte nejlepší letenky na dovolenou? Zkuste službu Google Flight Search, má i další vychytávky

Stránek, na kterých můžete najít a objednat letenky, je u nás i v cizině hodně. Která z nich je ale nejlepší? Zkuste poněkud přehlíženou službu Google Flight Search. Ta nabízí vše, co je v tomto oboru k dispozici. Informoval o tom web mashable.com.

Google Flight Search funguje jako agregátor všech dostupných letenek na internetu. Proto vám vždy nabídne nejlepší nabídku v termínu, který potřebujete. Služba ale přímo letenky neprodává, jen vás navede na stránku prodejce, jehož nabídka se vám nejvíce zamlouvá. Google Flight Search monitoruje celý online trh s letenkami, včetně neznámých a menších stránek. To je podle odborníků jeden z důvodů, proč je lepší než ostatní vyhledávače letenek.

Podle průzkumů více než polovina lidí neví, kam poletí a to až do doby než si objednají letenku. I na tuto nerozhodnost ale vymyslel Googlu vychytávku. Jednoduše klikněte na možnost “Im feeling lucky” (Zkusím štěstí). Pokud kliknete na toto tlačítko, tak podle vašich zájmů a chování na internetu bude automaticky vybrána destinace, kterou byste pravděpodobně chtěli navštívit.