Zdroj: YouTube.com

Zaměstnanec Googlu vysvětluje, proč je jeho zaměstnavatel číslem jedna mezi firmami

Obliba zaměstnavatelů v Česku je poměrně nízká, ať už pracujete kdekoli. Pracovat pro jednu z nejúspěšnějších světových firem současnosti, Google, je ale jiná káva. Alespoň to říká její zaměstnanec Edgar Duenez-Guzman a hned několik průzkumů, které dlouhodobě dávají Google na pozici číslo 1 mezi zaměstnavateli. Informoval o tom www.businessinsider.com.

Edgar Duenez-Guzman na webu quora.com popisuje praci pro Google: “Předtím než jsem se stal zaměstnancem Googlu, zajímal jsem se o firemní kulturu, hodnoty společnosti a také o benefity pro zaměstnance. Trochu jsem doufal, že by to tam mohlo být skvělé, ale realisticky jsem spíše věřil v to, že to bude O.K., že to nebude jako ve snu.

V průběhu dvou prvních týdnů jsem se skutečně cítil jako na videu Googlu, jehož účelem je přitáhnout nové zaměstnance. Instruktoři nám říkali, že naše práce bude mít velký dopad a popisovali všechny naše benefity. Ale nevěřil jsem jim, pořád jsem si myslel, že je to jen dobré PR.

Ale v průběhu několika měsícu jsem zjistil, že je to daleko více než dobré PR. Pracovat pro Google je skutečná radost, protože vám firma dává svobodu dělat to, co si myslíte, že je důležité. Samozřejmě ne všechno je dokonalé. Je to velká firma a s tím souvisí spoustu problémů. Například je velmi těžké vyniknout mezi všemi zaměstnanci, kteří jsou minimálně tak dobří, jako vy. Ale ze všech firem, u kterých jsem pracoval, je Google ten nejlepší.“

Teď už je jen otázkou, zda takové pěkné věty si dokáže napsat vedení Googlu samo, nebo si to jeho zaměstnanci doopravdy myslí.

Náborové video Googlu