Eva Turnova

Eva Turnova Zdroj: Archív

Zákruty ženského orgasmu

S formou ženského sebeukájení jsem se poprvé setkala během soustředění pěveckého souboru Bambulináre. Polední klid nás jako vždy vyhnal ze stanů, abychom v lese potáhli z vysušených startek, když tu se před námi rozkryl výjev. Sošná vlastnice prvního altu byla přimáčknutá na borovici a třásla s jejím kmenem tak, že vrzání větví přilákalo na opuštěnou mýtinu i další tajné kuřáky.

Jak jsme vyrůstali, jehličnany a jiné pubertální pomůcky nahradila mužská část populace, která to neměla snadné. S obrovským přívalem módních tiskovin bylo zdánlivě dané, jak manipulovat s klitorisem a kolik orgasmů je noční standard. Samotné dívky ovšem často ve vlastních požadavcích tápaly a vydávaly protichůdné povely: „Pomalu, víc, míň, rychle, dost, jsi normální?“

Ve chvíli, kdy se český petting jakž takž stabilizoval, přišel se svým převratným objevem německý gynekolog Ernst Gräfenberg, jenž identifikoval slastný bod a nazval ho po sobě – bod Gé! Nikdo pořádně nevěděl, proč po bodu pátrat, když Pražanky a jejich zóny už se tou dobou nenásilně rozdělily na party klitoridální a vaginální. Přesto se rozpoutala štvanice na milimetrovou skrumáž nervové tkáně. Chlapíci, kteří do té doby vystačili s lokalizováním prsou a zadku, při zmínce o bodu Gé jen smutně zírali do piva. „Jediný géčko, který dává smysl, je gambáč.“

Ale každý mýtus jednou skončí. Záhadný bod Gé nedávno ztratil svou fatální váhu. Italská sexuoložka Janniniová totiž existenci bodu Gé popřela a vydala prohlášení, že slastný pocit vedoucí k orgasmu zprostředkovává klitouretrovaginální komplex, takzvaný KUVA komplex, díky němuž se erotogenní zóna oficiálně rozšířila z milimetrů na centimetry. Kdo si to má, kuva, ale pamatovat?

EVA TURNOVÁ(48) je česká baskytaristka, zpěvačka, skladatelka, textařka, překladatelka a publicistka. Od roku 2001 hraje se skupinou The Plastic People of the Universe. Knihu jejich sloupků „Turnový háj“ si můžete objednat na www.evaturnova.cz. Text původně vyšel v tištěné verzi Reflexu č. 37/2014.