Area 51

Area 51 Zdroj: Wikimedia.org

Zlatý grál všech konspiračních teorií, americká tajná základna Area 51, se rozšiřuje

Area 51 je americká letecká základna uprostřed nevadské pouště. Není až tak neznámá, existují její satelitní snímky, ale je považována pořád za něco mysteriózního, tajemného. Teď se opět vyrojily spekulace, co se na ní děje. Informoval o tom web news.com.au.

Američané na základně Area 51 už po desetiletí zkoušejí svoje nová letadla a podle konspiračních teorií zde také testují létající talíře, které získali od mimozemských civilizací. Pokud jde o letadla, bývá to pravda, ale létající talíře ve skutečnosti i tak nikdo prokazatelně neviděl.

V roce 2007 a právě letos vznikly na základně dva nové hangáry. K jakému účelu ale slouží?

Podle konzervativnějších pozorovatelů, kteří nevěří na UFO, jsou dvě možnosti. První je letadlo Lockheer SR-72, které bude létat rychlostí daleko za rychlostí zvuku. Mohlo by tak okamžitě odpovídat na nové hrozby ze vzduchu nebo přinášet informace o nepříteli. Druhou možností je takzvané neviditelné letadlo pro rychlý transport nebo zásobování vojáků, tam, kde ho zrovna USA ve světě potřebuje. Tento typ letadla zatím nemá označení.

Otázkou samozřejmě je, co se děje na základně ve skutečnosti. Area 51 je již příliš známá mezi lidmi na to, aby zde Američané testovali stroje, na jejichž utajení jim skutečně záleží.

Zde jsou některé fotky nových futuristických letadel k nahlédnutí.