Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Filmové tipy na víkend: Westerny jsou pořád oblíbené a žádané

Westerny patří k nejoblíbenějším filmovým žánrům – a není pravda, že dnes se už dobré příběhy o osmahlých, rychlopalných psancích netočí. Ke kultovnímu žánru se filmaři čas od času vracejí a jejich příběhy se zdaleka neodehrávají jen na místech, kde v minulosti. Trojici mistrovských westernů můžete sledovat i v on-line kině IVIO.tv.

IVIOIVIO|IVIOProposition

Americký západ na sklonku 19. století opanoval zákon a divoké, nevinné časy nenávratně skončily. Daleká Austrálie ovšem byla v té době stále ještě zemí nikoho, kde vítězilo právo silné ruky. Guy Pearce hraje odpadlíka Charlieho, který je postavený před těžkou volbu. Aby zachránil svého bratra před oprátkou, musí najít a zabít jejich psychopatického sourozence. Nesmlouvavě drsný snímek natočil režisér John Hillcoat podle scénáře Nicka Cavea.

http://ivio.tv/1110/Proposition

IVIOIVIO|IVIOPřineste mi hlavu Alfreda Garcii

Přídomek „Krvavý“ si americký režisér Sam Peckinpah nevysloužil jen tak náhodou. Důkazem je i dnes už legendární drama, které westernové reálie využívá v příběhu odehrávajícím se v 70. letech. Jeho hrdinou je stárnoucí barman a pianista Benny. Jeho putování zkorumpovaným a cynickým světem s děsivou trofejí se dá každý den přežít jen s lahví tvrdého alkoholu. Nebo raději se dvěma.

http://ivio.tv/1630/Prineste-mi-hlavu-Alfreda-Garcii

IVIOIVIO|IVIOTři pohřby

Tommy Lee Jones je známý spíš jako herec, režisérské ostruhy si však vysloužil působivým westernovým dramatem, odehrávajícím se na mexickém pomezí. Místní rančer Pete Perlina zjistí, že jeho zaměstnanec Estrada se stal obětí vraždy. Rozhodne se najít viníka a svérázně ho potrestat. Provinilec a samozvaný soudce Estradovo tělo převážejí sluncem rozpálenou divočinou, aby mu v jeho rodné vesnici dopřáli řádný pohřeb.

http://ivio.tv/816/Tri-pohrby