Zpívající policista

Zpívající policista Zdroj: YouTube.com

Anglický policista zpívá popové hity na ulicích

Ne všichni strážci zákona se třesou na to, až vám na auto připevní botičku nebo nasolí pokutu za nepřiměřenou rychlost. Například birminghamský důstojník Ian Northcott se rozhodl kolemjdoucím zpříjemnit den interpretací písně "Wonderwall" od skupiny Oasis.

Policisté jsou z velké části vnímáni spíš negativně. Ať už podle počtu vtipů, které se o nich vyprávějí, nebo nadávek, jenž člověk každý den slýchá na jejich adresu. Právě špatné mínění o mužích zákona dohnalo anglického důstojníka k činu, kterým chtěl prolomit bariéry mezi veřejností a policií.

Ian Northcott z Birminghamu se tedy při obchůzce chopil kytary jednoho pouličního žebráka a rozjel vlastní vystoupení. Před obchodem, kde Northcott předváděl své muzikantské vlohy, se okamžitě shromáždily desítky natáčejících lidí.

Jeho interpretace písně „Wonderwall“ od skupiny Oasis sklidila velký úspěch a několik jedinců se k důstojníkovi se zpěvem dokonce přidalo. Video je na serveru YouTube obrovským hitem a Northcott prý doufá, že na něj bude tvůrce hitu Noel Gallagher hrdý.

„Byl to takový krásný den. Cítil jsem to jako přirozenou věc,“ řekl důstojník pro metro.co.uk. Také dodal, že to rozhodně nebyl jeho první ani poslední improvizovaný koncert. Pokud si z Iana Northcotta vezmou příklad i ostatní strážci zákona, možná se nám brzy dostane nějaké předělávky i od místních „pomáhačů a chráničů“.