Done in 30 seconds

Done in 30 seconds Zdroj: Profimedia

Foto z filmu Vřískot, který získal prvenství v České republice
Samuel L. Jackson
Vítěz českého kola DISS 2012 Petr Černý
Petr Brunner (vítěz českého kola 2011) a Chris O'Dowd (IT Crowd)
4
Fotogalerie

Nejlepších šedesát vteřin filmu? Blade Runner z Londýna

Šedesátivteřinový Olymp zůstal pro našince nedostupný. Vítěz českého kola soutěže Done in 60 seconds Petr Černý totiž v nedávném mezinárodním finále neuspěl - nejlepším minutovým snímkem roku vyhlásila porota britskou verzi sci-fi Blade Runner.

Nový, třetí ročník nejhravější filmové soutěže nicméně zrovna odstartoval a kdokoli teď může zkusit poměřit své síly znova. Podmínkou je, aby natočil svůj šedesátisekundový snímek, cosi na způsob resumé z libovolného celovečerního filmu, a postoupil až do českého finále, které se koná v červenci. 

 

Petr Černý loni zvolil horor Vřískot, jeho předchůdce Petr Brunner animoval Forresta Gumpa z lega. Oba jeli do Londýna na vyhlášení Jameson Empire Film Awards, v jejichž rámci se uděluje i cena DISS, a přestože nevyhráli, těšil je už sám fakt, že dýchali stejný vzduch jako největší hvězdy světového filmu. 

 

"Na afterparty jsme potkali například Martina Freemana alias Hobita. Hlavně ale bylo úžasné být ve společnosti, kde všichni něco tvoří. Člověka to nakopne," řekl Černý krátce po příletu. Oceněného Blade Runnera pochválil, animovaný snímek s noirovou atmosférou je podle něj povedený hlavně po technické stránce. 

 

 

Uzávěrka českého kola DISS je 16. května, trojice nejlepších filmů se bude vyhlašovat v létě na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Reflex u toho už tradičně bude nejen jako médium, ale i člen odborné poroty. Více na www.jamesonempirediss.com