Zlatí čeští hokejisté jako hollywoodští herci: Roman Červenka - Ed Helms

Zlatí čeští hokejisté jako hollywoodští herci: Roman Červenka - Ed Helms Zdroj: CNC/Profimedia/ČTk; Koláž reflex.cz

Zlato z MS jako hollywoodský film: Kdo by hrál české hokejisty? Hvězdy z Game of Thrones i Harryho Pottera

Česko si uplynulým mistrovstvím světa v ledním hokeji v Praze získalo pozornost médií a fanoušků hokeje z celého světa. Domácí triumf korunoval výbornou atmosféru a rekordní fanouškovský zájem, který panoval během celého turnaje. Záběry lidí fandících na Staroměstském náměstí při finále a následně druhý den vítajících národní tým obletěly svět a staly se virály. Lidé začali spekulovat, jak by to vypadalo, kdyby se příběh o zlatém triumfu českých hokejistů po 14 letech natočil jako hollywoodský trhák. Dali jsme v redakci hlavy dohromady a vytvořili hvězdný casting. Podívejte se, kdo by hrál český tým.

Pavel Zacha jako hvězda ze Hry o Trůny, Martin Nečas jako nenápadný svalovec z Harryho Pottera, David Pastrňák a jeho hollywoodské dvojče nebo Radim Rulík jako charakterní herec s dvěma nominacemi na Oscara. To je jen stručný přehled, obsazení jsme vymysleli kromě hlavního trenéra pro devítku nejvýraznějších hráčů národního týmu. Který herec s vyraženým zubem by vystřihl Romana Červenku? Který polonahý vousáč by zastoupil Radka Gudase a který elegán by oblékl výstroj a masku Lukáše Dostála? Klikněte na tlačítko „číst dále“ a podívejte se na naše obsazení. Pokud s ním nesouhlasíte, napište nám své herecké tipy do diskuze.

Pokračování 2 / 11

Roman Červenka - Ed Helms

Kapitána českého týmu by hrál Andy ze seriálu The Office nebo Stu z Pařby ve Vegas. Věkově nejstarší herec z našeho castingu sedí k věkově nejstaršímu kapitánovi.

Zlatí čeští hokejisté jako hollywoodští herci: Roman Červenka - Ed HelmsCNC/Profimedia/ČTk; Koláž reflex.cz

Pokračování 3 / 11

Radko Gudas - Jake Gyllenhaal

Tvrdého obránce by ztvárnil Jake Gyllenhaal (Spider-man, Road House, Donie Darko), který se poslední dobou vyznačuje jak silnou muskulaturou, tak mohutným plnovousem. Akční herec by si s hrubou hrou hravě poradil.

Zlatí čeští hokejisté jako hollywoodští herci: Radko Gudas - Jake GyllenhaalCNC/Profimedia/ČTk; Koláž reflex.cz

Pokračování 4 / 11

David Pastrňák - T.J. Miller

Tohle jsou za nás úplná dvojčata. TJ. Miller (Deadpool, Silicon Valley) si navíc zahrál i v hokejovém filmu Goon, takže tady není o čem pochybovat. Lepšího herce prostě nenajdete…

Zlatí čeští hokejisté jako hollywoodští herci: David Pastrňák - T.J. MillerCNC/Profimedia/ČTk; Koláž reflex.cz

Pokračování 5 / 11

Pavel Zacha - Kit Harington

Druhého hráče z Boston Bruins by nehrál nikdo jiný než představitel Jona Snowa z Game of Thrones – Kit Harington.

Zlatí čeští hokejisté jako hollywoodští herci: Pavel Zacha - Kit HaringtonCNC/Profimedia/ČTk; Koláž reflex.cz

Pokračování 6 / 11

Martin Nečas - Matthew Lewis

Martin Nečas dorazil z NHL, a ještě než ho stihl doběhnout časový posun, stal se jedním z nejlepších útočníků týmu a s každým zápasem byl stále lepší. Jeho filmovou verzí by byl Matthew Lewis, který je nejznámější jako Neville Longbottom ze série filmů o Harrym Potterovi.

Zlatí čeští hokejisté jako hollywoodští herci: Martin Nečas - Matthew LewisCNC/Profimedia/ČTk; Koláž reflex.cz

Pokračování 7 / 11

David Špaček - Gaten Matarazzo

Nejmladší člen výpravy a zároveň nejlepší obránce. Davidu Špačkovi vyšlo mistrovství světa náramně a na medaili má přímo lví podíl. Hlavně svou perfektní střelou ve čtvrtfinále. Gaten Matarazzo známý jako Dustin ze Stranger Things je jeho hollywoodské dvojče.

Zlatí čeští hokejisté jako hollywoodští herci: David Špaček - Gaten MatarazzoCNC/Profimedia/ČTk; Koláž reflex.cz

Pokračování 8 / 11

Ondřej Palát - Glen Powell

Český útočník a dvojnásobný držitel Stanley Cupu je absolutní českou jistotou v útoku a rozdílový hráč do Play off. Svůj protějšek by našel v Glenu Powellovi, který si zahrál v pokračování Top Gunu nebo ve třetích Expandables.

Zlatí čeští hokejisté jako hollywoodští herci: Ondřej Palát - Glen PowellCNC/Profimedia/ČTk; Koláž reflex.cz

Pokračování 9 / 11

Lukáš Dostál - Logan Shroyer

Bez něj by nebyla žádná medaile ani vyhrané čtvrtfinále. Lukáš Dostál je králem letošního šampionátu. Nejlepší brankář, jistota, zeď. Vybrat mu herce nebylo snadné, ale nakonec jsme k vycházející brankářské hvězdě vybrali vycházející hereckou hvězdu. Logan Shroyer má za sebou zatím jen seriál This Is Us/Tohle jsme my, ale tam rozhodně nekončí.

Zlatí čeští hokejisté jako hollywoodští herci: Lukáš Dostál - Logan ShroyerCNC/Profimedia/ČTk; Koláž reflex.cz

Pokračování 10 / 11

Dominik Kubalík - Alexander Ludwig

Majitel jedné z nejtvrdších střel, který se z kruhu před bránou málokdy zmýlí. Letos hledal střeleckou pohodu delší dobu, ale nakonec to vyšlo. Ztvárnil by ho Alexander Ludwig známý jako Björn z Vikingů nebo Cato z Hunger Games.

Zlatí čeští hokejisté jako hollywoodští herci: Dominik Kubalík - Alexander LudwigCNC/Profimedia/ČTk; Koláž reflex.cz

Pokračování 11 / 11

Radim Rulík - Willem Dafoe

Bez hereckého obsazení nezůstal ani hlavní strůjce úspěchu Radim Rulík. Trenér, který našel ideální složení české reprezentace, i když by to každý Čech před začátkem šampionátu složil jinak a lépe. Hrál by ho zkušený Willem Dafoe, kterého můžete znát z desítek filmů, naposledy z Chudáčků/Poor Things.

Zlatí čeští hokejisté jako hollywoodští herci: Radim Rulík - Willem DafoeCNC/Profimedia/ČTk; Koláž reflex.cz