Zdroj: ŠkoFIN s.r.o.

Financování aut: Bez hotovosti a s výhodami navíc

Pokud chcete do firmy nové nebo ojeté auto, neznamená to, že musíte mít hotovost. Naopak. Značkové financování s sebou navrch nese mnoho služeb k dobru.

Zájemce o financování auta si dnes může vybrat z několika možností: od úvěru po operativní leasing přes jejich kombinaci. „Operativní leasing je skvělý pro ty, kdo chtějí mít auto k dispozici bez starostí s pojištěním, servisem a dalšími náklady. Klasický úvěr zas pro ty, kteří touží být majiteli vozu a splácet ho postupně. A kdo by nejraději okusil od obojího, máme v nabídce i takzvaný úvěr Chytře. Ten je ideální pro ty, kdo chtějí mít nízké měsíční splátky a možnost po určité době vyměnit auto za nové,“ říká Jiří Olša, ředitel fleetového prodeje ve společnosti Volkswagen Financial Services. 

Auta všech značek

Volkswagen Financial Services se specializuje na podporu prodeje dealerské sítě značek Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Porsche, Ducati, ojetých automobilů všech značek a prémiových značek Bentley a Lamborghini. „Každý třetí prodaný vůz koncernu Volkswagen v Česku odjíždí s financováním od VWFS,“ dodává Olša.

Vedle vozidel koncernu ale společnost nabízí financování i ostatních značek dostupných na českém trhu. „Zařídíme tedy v podstatě jakékoliv vozidlo. Čím dál víc klientů, kteří u nás financují parky o stovkách vozidel, se totiž ptá z nejrůznějších důvodů i na auta jiných značek. Tuto poptávku jsme vyslyšeli a přizpůsobili jsme se jí. Ze značek, které nejsou součástí koncernu, volí zákazníci nejčastěji Hyundai, Peugeot, Ford a Kiu.“

ŠkoFIN s.r.o.

Škála služeb

Samozřejmostí je široká škála doplňků, která zahrnuje mimo jiné pojištění, servis, pneuservis, dálniční známky, volné limity ujetých kilometrů, vedení elektronické knihy jízd i komplexní správu vozového parku. Specifická řešení jsou připravena pro zákazníky, kteří plánují obohatit svou flotilu o hybridní či plně elektrický vůz. Tématem roku 2024 jsou dotace od státu na taková auta, rozebíráme to v samostatném článku.

Zvláštní pozornost věnují ve Volkswagen Financial Services operativnímu leasingu, jehož koncept průběžně adaptují na měnící se situaci na trhu a zákaznické preference. „Podíl tohoto produktu neustále roste, i když u nás zdaleka ještě nedosahuje výše jako například v Německu, kde automobily v majetku prakticky nemají a své vozové parky pořizují na leasing,“ říká Jiří Olša a dodává: „V poslední době však pozorujeme, že i u nás chce stále více zákazníků využívat mobilitu jako službu. Proto očekávám, že v budoucnu bude operativní leasing dominantním produktem i v Česku, a to nejen pro velké a střední firmy, jako je tomu doposud, ale i pro živnostníky i obyčejné lidi.“

Servis & údržba

Právě pro zákazníky s operativním leasingem je připravena služba Servis a údržba, zajišťující služby spojené s provozem vozidla. Smlouva se uzavírá na předem dohodnutou ujetou vzdálenost po dobu platnosti operativního leasingu. Klient s touto smlouvou jezdí do autorizovaného servisu a za služby pokryté smlouvou nic neplatí. Hradí předem dohodnutou částku v rámci měsíčních splátek operativního leasingu.

Ale i pro ty, kdo vozy nefinancují přes operativní leasing, ale jinými formami, je služba k dispozici. Jmenuje se předplacený servis, pořizuje se na pět let s volbou ze tří variant nájezdu 60 000, 100 000 nebo 150 000 kilometrů. „Výhodou balíčku je skutečnost, že je vázaný na VIN automobilu, takže v případě prodeje vozu v době trvání smlouvy je přenositelný na nového majitele,“ upozorňuje Olša. Balíček kryje náklady na servisní prohlídky, výměny oleje a filtrů a podle zvolené varianty též výměnu dílů podléhajících běžnému opotřebení.

Servisní prohlídka

Pro ty, kdo při pořizování vozu nevyužili žádného financování Volkswagen Financial Services, je určena služba Servisní prohlídka. V jejím rámci si mohou zákazníci předplatit pro svůj nový nebo ojetý vůz až tři servisní prohlídky předem a současně rozložit jejich úhradu do splátek bez navýšení. „Zákazníci tím získají jistotu vysoké kvality servisu předepsaného výrobcem vozu za předem sjednanou cenu až na několik let dopředu. Vyhnou se tak riziku zvýšení cen servisu i náhradních dílů. Třešničkou na dortu pro majitele pravidelně servisovaných vozů je pak záruka mobility, s níž se nemusejí obávat ani nepředvídatelných událostí na cestách,“ doplňuje Olša. Zákazník si může předplatit hned několik servisních prohlídek, nebo si tuto službu objednává postupně pro každou prohlídku zvlášť.

ŠkoFIN s.r.o.

Exkluzivně pro firmy:  Půjč si mě!

Zajímavým příspěvkem k financování aut je půjčovna elektromobilů VWFS, která dává zájemcům o elektromobilitu možnost vyzkoušet bez závazků její výhody. Na výběr je průběžně rozšiřovaná škála modelů, jako jsou Audi Q4 e-tron Sportback, Škoda Enyaq i Enyaq Coupé,Volkswagen ID.4 a ID.5 spolu s ID.Buzz v osobním i užitkovém provedení. Zákazník si může zvolit dobu pronájmu, a to od 7 do 60 dní. Nájemné 500 Kč bez DPH za den zahrnuje 150 ujetých kilometrů za den, pojištění vozidla, nabíjecí kartu Chargee a servisní kartu s kontaktem na technickou asistenci. Firemní zákazníci mají výhodu navíc: při zapůjčení elektromobilu získají také kompletní nabídku financování včetně pojištění. Kartou Chargee lze nabít baterii elektromobilů u největších distributorů, i v síti dealerů koncernu. Karta zahrnuje velké množství dobíjecích stanic na území České republiky a Evropy v síti firemních, domácích a veřejných dobíjecích stanic. Součástí služby je aplikace, jejímž prostřednictvím může klient jednoduše vyhledat volnou dobíjecí stanici v okolí nebo monitorovat výdaje za dobíjení. Vedle dobíjecí karty nabízí VWFS výhodné financování dobíjecí infrastruktury v podobě wallboxu, neboli dobíjecí stanice přímo v místě sídla společnosti. Komplexní pojištění elektromobilů zase nabízí rozšířené krytí. Pokud elektromobil zůstane stát z důvodu vybití vysokonapěťové baterie, zařídí a zaplatí v rámci možností její nabití na místě nebo odtah k nejbližší veřejné dobíjecí stanici. Odtah elektromobilu ale pojištění kryje i v jiných situacích, například pokud vůz zůstane stát z jiných důvodů, zařídí a zaplatí pojišťovna jeho odtah a odvoz posádky do nejbližšího smluvního autorizovaného servisu. Další výhodou pojištění je krytí nabíjecího příslušenství, které je pro elektromobily nezbytnou součástí. Jedinečnou výhodu pojištění je pak likvidace škod na baterii bez odečtu spoluúčasti.

 

ŠkoFIN s.r.o.