Proměna tváře ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského jako obálka Reflexu

Proměna tváře ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského jako obálka Reflexu Zdroj: reflex.cz/Jan Ignác Říha

Jak dva roky války změnily Volodymyra Zelenského? Stáhněte si obálku Reflexu zdarma jako plakát

V sobotu 24. února uplynou dva roky od toho, co se Vladimir Putin rozhodl zaútočit na Ukrajinu a během tří dnů ji připojit k Rusku. Jeho obludný plán selhal díky několika věcem. Jednou z nich je neuvěřitelná statečnost a obrovské osobní nasazení Ukrajinců, tou druhou je postava Volodymyra Zelenského, který se v době největší krize ukázal jako světový lídr. Právě jeho tvář jsme dali na obálku letošního 8. čísla Reflexu a vy si ji teď můžete stáhnout zdarma jako plakát.

Koláž dvou tváří ukrajinského prezidenta vytvořil náš dvorní grafik a kolážista Jan Ignác Říha. Levá polovina je z období před začátkem války, pravá ze současnosti. Právě v Zelenského tváři je vidět, jak moc je válka pro Ukrajinu náročná. I tak ale země nedává znát únavu a dál brání Evropu před ruskými hordami, které zabíjejí, znásilňují, mučí a unášejí ukrajinské civilisty. I když podpora Zelenského mezi Ukrajinci klesá, stále je vysoko nad 70 %. A on dál objíždí svět a shání vojenskou, finanční i materiální pomoc své zemi.

Proto mu obálkou vzdáváme potřetí v Reflexu hold. Poprvé to bylo krátce po invazi, podruhé při ročním výročí. Pokud si obálku stáhnete, zvažte, zda také finančně nepodpoříte bojující Ukrajinu. Ověřených sbírek je stále více než dost. Doporučujeme sbírku na drony Nemesis, Dar Putinovi, různé konkrétní sbírky na Doniu či přímo účet ukrajinské ambasády v Česku.

Stáhněte si obálku Reflexu s Volodymyrem Zelenským zdarama jako plakát ZDE >>>

Proměna tváře ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského jako obálka ReflexuProměna tváře ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského jako obálka Reflexu|reflex.cz/Jan Ignác Říha