Zdroj: Freepik

Dřevěné pelety pomáhají šetřit životní prostředí a vaše finance

Hledáte pevné palivo, které je po všech stránkách úsporné? Tyto požadavky nesporně splní dřevěné pelety. V následujících řádcích si přečtěte o všech výhodách, které poskytují.

Ekologické pelety na topení

Odborníci počítají dřevěné pelety mezi obnovitelné zdroje energie. Vyrábí se recyklací z odpadní suroviny, která vzniká při zpracování kmenů na truhlářský materiál. Jsou uhlíkově neutrální pevné palivo, které dokáže snižovat emise oxidu uhličitého. Čistá dřevní biomasa neprodukuje emise škodlivých látek, jako jsou oxidy síry či uhlovodíky. Zbylý popel můžete využít jako přírodní hnojivo do vaší zahrady. Pro váš tepelný komfort není vykácen žádný strom navíc.

Jak nákup pelet ovlivňuje roční období?

Během roku dochází k cyklickému nárůstu a poklesu poptávky po všech pevných palivech. Největší pomyslná špička poptávky začíná s příchodem zimního počasí, kdy si všichni vzpomenou na dřevěné pelety. Ceny a prodloužení doby dodání začnou narůstat, protože se vyprazdňují sklady a výrobci nestíhají doplňovat zásoby. Pokud si chcete pořídit levné pelety, je vhodným obdobím konec jara a začátek léta. Seženete kvalitní zboží od svých oblíbených výrobců za příznivější cenu. Také vám je rychle dovezou, protože sklady jsou zaplněné zbožím.

Dřevěné pelety vám zaručí pohodlí

Kvalitním automatickým kotlem se topí prakticky bezobslužně. Ovládání je stejné jako při zatápění plynem nebo elektřinou. Jen dvě činnosti jsou navíc. Jsou to naplňování zásobníku dřevěnými peletami a vysypávání popelníku po spálení přibližně 1 tuny paliva. Automat si samostatně přidává dřevní peletky a zapaluje je pomocí spirály. Také si sám reguluje přívod vzduchu a tah v komínu.

Levné pelety s certifikátem kvality

Pro domácnosti jsou nejvhodnější dřevěné pelety s označením ENplus A1. Je to značka certifikátu kvality pelet, který se uděluje na základě laboratorních zkoušek a mezinárodní normy ISO 17225-2. Vzorky odebírají auditoři před uvedením na trh a také průběžně. Vysokou výhřevnost, účinnost spalování, nízkou vlhkost a nulový obsah škodlivých chemikálií zaručí certifikované dřevěné pelety. Ceny tento proces nezvyšuje, ale hlídá nejvyšší kvalitu.

Kde nakoupíte dřevěné pelety?

Když budete chtít zakoupit levné pelety nejvyšší kvality, obraťte se na e-shop Drevenepelety.cz. Zde naleznete širokou nabídku peletek za ty nejlepší ceny. Nákup pelet probíhá po paletách, které vám dovezou až před bránu vašeho domu. Doprava je zdarma po celé České republice. Na infolince čeká ochotný personál, který vám rád poradí s výběrem.

Autorka článku: Kateřina Špunda