Český tým při hymně pro vítěze

Český tým při hymně pro vítěze Zdroj: ČTK

Nejdřív pýcha, potom trapas. Jak to vypadá, když sportovcům zahrají špatnou hymnu?

Každý sportovec sní o okamžiku, kdy stojí na stupních vítězů a společně s celým stadionem zpívá národní hymnu. Náhoda je ale blbec a dokáže i takto významný okamžik totálně zkazit.

Pokračování 2 / 7

Švédské trápení

Čeští hokejisté museli na utkání proti Švédsku na turnaji Channel One Cup 2019 spolknout leccos. Nejdřív jim pořadatelé pustili místo české hymny kazašskou a pak ještě prohráli 3:1.

Video placeholde
Kazašská hymna hraje českým hokejistům na Channel One Cup 2019 • čt

Pokračování 3 / 7

Federativní reminiscence

Další hymnický trapas se stal téhož roku na mistrovství světa ve florbale ve Švýcarsku. Tady česká hymna zazněla v pořádku a naplno. Škoda jen, že ji pořadatelé zahráli Slovenkám.

Video placeholde
Slovenským hráčkám florbalu pustili na mistrovství světa českou hymnu • Reflex.cz

Pokračování 4 / 7

Slovensko nebo Slovinsko?

Slováci mají na hymny smůlu. V roce 2017 zahráli hokejové reprezentaci na MS v Kolíně nad Rýnem omylem hymnu Slovinskou. Hokejisté měli čerstvě po vítězství nad Itálií, takže to vzali s klidem. Fanouškům se to líbilo o dost méně, takže došlo na spontánní zpěv. Aspoň to tedy zpěv měl být.

Video placeholde
Slováci mají na hymny smůlu • youtube @MattyDip

Pokračování 5 / 7

Se Sovětským svazem na věčné časy

Ruskou hymnu popletli pořadatelé ME v rugby v roce 2018. Namísto současné verze pustili před utkáním Rusko – Německo tu se sovětským textem. Trenérům to tentokrát kupodivu nevadilo a hráčům taky ne, protože začali suverénně pět: „Sajůz něrušímych respůblik svabódnych…“

Video placeholde
Ruskou hymnu popletli i pořadatelé ME v rugby v roce 2018 • youtube @Visit Russia

Pokračování 6 / 7

Zkouška národní hrdosti

Různí sportovci reagují na chybnou hymnu různě. Když například běloruská trojskokanka Violeta Skvorcová uslyšela na juniorském evropském šampionátu do 20 let v Grossetu hymnu Bosny a Hercegoviny, tak ze stupňů vítězů prostě odešla.

Video placeholde
Různí sportovci reagují na chybnou hymnu různě. • youtube @Новости Сербии

Pokračování 7 / 7

Borat hadr

Výjimečný trapas dopřáli sami sobě v Kazachstánu. Při zahájení lyžařského šampionátu si totiž pustili místo hymny písničku Rickyhi Martina La Vida Loca.

Video placeholde
Výjimečný trapas dopřáli sami sobě v Kazachstánu. • youtube @Dan Fulton