Zdroj: Depositphotos.com

Boj o titul v basketbalové NBA začíná! Největším favoritem jsou Milwaukee a Boston

Nejslavnější basketbalová liga na světě má za sebou základní část a nyní začíná jít do tuhého. O víkendu se v předkolech definitivně rozhodlo o kompletním složení dvojic v prvním kole hlavní části play-off, v němž nebudou chybět ani ty největší hvězdy soutěže v čele s LeBronem Jamesem. Adeptů na celkový triumf je hned několik, k těm hlavním patří králové Východní konference z Milwaukee a jejich největší letošní rival Boston. Triumf pak obhajují basketbalisté Golden State. Tuzemští fanoušci mohou stále doufat v českou stopu, ve hře je totiž i Atlanta s Vítem Krejčím. Basketbalové žně začínají!

Základní část NBA letos v zámoří táhla. Ozdobil ji rekordní počet diváků, kterých se na zápasech sešlo celkem více než 22 milionů. Nejlepším týmem se nakonec stali basketbalisté Milwaukee Bucks, kteří si připsali 58 výher. O první místo se dlouho přetahovali s Boston Celtics, ti si ovšem nakonec zapsali o jedno vítězství méně. V Západní konferenci pak kralovali denverští Nuggets. Ti všichni si společně ještě s dalšími týmy zajistili účast ve vyřazovacích bojích s předstihem. Několik konkurentů ale čekalo ještě předkolo play-off. V něm si mimo jiné zajistili postup do hlavní části vyřazovacích bojů i slavní Los Angeles Lakers s hlavní megastar ligy LeBronem Jamesem.

O programu play-off je jasno od víkendu. Nejvyšší cíle si jako vítězové základní části dávají Bucks, na které čekají Miami Heat. Milwaukee potáhne do dalšího kola Řek Giannis Antetokounmpo, jenž je jedním ze žhavých kandidátů na trofej pro nejužitečnějšího hráče soutěže. Heat ovšem mohou být černým koněm vyřazovací fáze, jeho hlavní hvězda Jimmy Butler už v minulosti dokázal, že v play-off umí zařadit vyšší rychlostní stupeň. Dalším adeptem na titul bude Boston. Experti u Celtics oceňují zejména vhodně poskládaný tým, v němž vyčnívá především Jason Tatum. V cestě bude stát Atlanta, v jejímž kádru je aktuálně i jediný Čech v NBA Vít Krejčí. Ten ovšem nejspíš bude z počátku čekat na šanci z lavičky. Hodně si slibují také v Denveru s Nikolou Jokičem nebo ve Philadelphii s Joelem Embiidem. Překvapit pak podle mnohých mohou Phoenix Suns, kteří na konci února získali Kevina Duranta a papírově se tak zařadili k adeptům na triumf. Zapomínat ovšem nelze ani na obhájce z Golden State. Warriors sice v základní části zrovna nezářili, zkušeností z velkých bojů ovšem mají na rozdávání.

Kdo vyladil formu na boje o titul nejlépe? Napovědět mohou už úvodní zápasy, které začínají právě v těchto dnech. Vsadit si na ně můžete s bonusem u Fortuny.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.