Xnapy: Mercedes C63s, cena 3 až 3,5 milionu korun

Xnapy: Mercedes C63s, cena 3 až 3,5 milionu korun Zdroj: Sazka eLEAGUE

Pět nejdražších aut influencerů, které spojuje láska ke gamingu. Vede Xnapy, kolik utratil za svůj Mercedes?

Vyrostli na počítačových hrách. Na bezesné noci třeba s LoLkem nebo Dotou už prostor v jejich nabitých kalendářích nemají, přesto si svoji lásku ke gamingu přenesli do výnosných byznys modelů. I díky tomu tak Xnapy a další známí herní influenceři mohli “pustit uzdu” dalšímu ze svých koníčků - rychlým a luxusním autům. Tady je žebříček nejdražších z nich.

 

Pokračování 2 / 6

Xnapy: Mercedes C63s, cena 3 až 3,5 milionu korun

Xnapy: Mercedes C63s, cena 3 až 3,5 milionu korunXnapy: Mercedes C63s, cena 3 až 3,5 milionu korun|Sazka eLEAGUE

Petr Jirák, který si říká Xnapy, je jednou z nejvýraznějších osobností na českém internetu. Jeho streamovací účet sleduje téměř 200 tisíc fanoušků. Xnapy stojí také za zásadním rozvojem gamingu a esportu na československé scéně a to zejména v titulu League of Legends. Letos akce Prague Champs, kterou spolupořádal, vyprodaval O2 Universum. Xnapy  má za to, že “olympiáda potřebuje videohry víc, než videohry olympiádu,” čímž odpovídá na často kontroverzní srovnávání esportu s klasickým sportem.

I když připouští, že jej někdo může stále považovat za “počítačového nerda”, na samotné hraní už čas nemá. “Poslední dobou hry moc nehraju. Ne, že bych je neměl ve skutečnosti rád, ale čistě kvůli tomu, že to bavení lidí a obsah, který kolem toho tvořím se stal nedílnou součástí a bez toho mě to už úplně nenaplňuje,” komentuje Xnapy.

Většinu investovaných peněz dává Petr Jirák do své firmy EksDee, která zajišťuje produkci a tvorbu obsahu v různých oblastech esportu, dle jejich sloganu "už více jak 10 let vyrábí srandu". Díky ziskům ze zábavního průmyslu, včetně toho videoherního, si mohl dovolit pořídit elegantní Mercedes C63s v matné černé, jehož cena se pohybuje mezi 3 až 3,5 miliony korun.

“Jako malý jsem strašně chtěl Kitta z Knight Ridera, jako fakt moc! Nezávisle na tom, když se podíváš na fotku mého auta a Kitta, tak vlastně zjistíš, že tam trochu ta inspirace byla. Ale došlo mi to až zpětně. Asi jsem prostě chtěl, rychlé, černé auto,” vysvětluje známý influencer.

Video placeholde
Influenceři s nejdražšími auty v Česku • Sazka eLEAGUE

Pokračování 3 / 6

Lady Hoonigan: Manhart 450 GR Supra, cena 2 miliony korun

Lady Hoonigan: Manhart 450 GR Supra, cena 2 miliony korunLady Hoonigan: Manhart 450 GR Supra, cena 2 miliony korun|Sazka eLEAGUE

Královna smyků Nina Zagoždžon alias Lady Hoonigan si v minulosti ráda zahrála třeba Counter-Strike nebo League of Legends. Pak propadla driftování. “Bože, já to prostě miluji. Ta rychlost, ten dým. Tím autem, které si poskládáš, můžeš vyjádřit sám sebe,” odhaluje. Má vlastní školu smyku a věnuje se i závodění v tomto motorsportovém odvětví.

Nina miluje Japonsko, což se projevuje vedle toho, že se učí tamní jazyk a poznává východní kulturu, také jejím autem. Toyota Supra MK5 je nepřehlédnutelná. “Dodnes miluji úpravy na autech a to i drastické. Kdekdo by mohl říct, že vypadají jako kolotoč, ale to je přesně to, co se mi líbí,” říká Nina.

Supru má Nina v úpravě Manhart: “Všichni jsme viděli Supru ve snímku Tokyo Drift, kde se stala ikonou. Měla motor – za mě – ten nejlepší, jaký v autě můžeš mít. Do nové Supry, kterou mám já, ale použili motor z bavoráku, takže je to kontroverzní téma. I celý interiér je z dílny BMW. Nejeden milovník aut z Japonska je pohoršený, že tak kultovní motor mohl nahradit ten bavorácký. Ale mám jí na leasing, jiné japonské jsem na něj nesehnala, takže „je to tak jak to je“ (it is what it is, pozn. red.).

Nina je také kaskadérkou, ráda by si ale střihla i skutečnou filmovou roli. Pokud zrovna není na okruzích nebo v dílně se svým autem, najdete ji na twitchi, kde pravidelně streamuje. Mimo jiné oprášila i své gamingové “zkušenosti”, byť přiznává, že od profesionálních esportovců má hodně daleko.

Pokračování 4 / 6

Filip Štěrba: Ford Mustang GT350 pack, cena 1,5 milionu korun

Filip Štěrba: Ford Mustang GT350 pack, cena 1,5 milionu korunFilip Štěrba: Ford Mustang GT350 pack, cena 1,5 milionu korun|Sazka eLEAGUE

Bezesné noci, především s herním titulem World of warcraft, zažíval také Filip Štěrba. Dnes na hraní už tolik času nemá, přesto středobodem jeho profese počítačové hry zůstaly. Štěrba je Head of Esports v mediálním domu Czech News Center a stojí za organizací největší esportové ligy v Československu - Sazka eLEAGUE. Filip je hrdým majitelem kultovního Fordu Mustang GT.

“Před nějakou dobou jsem se rozhodoval, jestli si pořídím Octávku, která byla mým předchozím pracovním autem nebo si koupím zajímavější auto a udělám si radost. Nakonec jsem měl štěstí, našel jsem zajímavý deal a pořídil si Forda,” popisuje Štěrba. “To auto je vypiplané. Spoustu věci jsem tam měnil, upravoval a nechal dělat na zakázku. To je výhoda těch amerik, že si je můžeš skládat jako lego,” dodává.

Štěrba chtěl přehlídkou nadupaných aut ukázat širší veřejnosti, že hraním počítačových her a dalších aktivit kolem nich se dá velice slušně živit. Tento argument podtrhuje fakt, že drtivá většina aktérů jsou mladí lidé, kteří mají nádherné a drahé vozy. Na ně si vydělali právě svým vztahem ke gamingu, esportu, streamingu nebo influencingu.

“Chtěli jsme předat poselství, že hry jako takové mají ohromnou cílovku a už dávno nejsou výsadou nerdů v pokojíčcích, ale je to byznys, kde se točí velké peníze a atraktivní zábavní průmysl, který milují miliony lidí po celém světě,” uzavírá esportový promotér.

Pokračování 5 / 6

Michael Florian: Dodge Challenger 2020 Scatpack, cena 1,3 milionu korun

Michael Florian: Dodge Challenger 2020 Scatpack, cena 1,3 milionu korunMichael Florian: Dodge Challenger 2020 Scatpack, cena 1,3 milionu korun|Sazka eLEAGUE

Fanouškem rychlých aut je také spolupracovník a kamarád lídra našeho žebříčku Xnapyho. COO EksDee Michael Florian na rozdíl od svého kolegy nesázel na Německo, ale “lovil” za oceánem. Michael je hrdým majitelem “ameriky” Dodge Challenger 2020 Scatpack.

I tady má cenovka sedm čísel. Pohybuje se okolo 1,3 milionu korun. “Dělá to velký bordel, ten zvuk je k nezaplacení. Je to taková loď, nic vyloženě závodního. Ale musím říct, že to je zábava jako prase,” neskrývá nadšení Florian. Jeho Challenger je ve sprint verzi (drag verze) a připomíná známý model Dodge Demon.

Florian si všímá boomu influencerů a osobností na internetu, kteří investují do drahých aut a často na nich staví svůj obsah. “Je tu spousta auto youtuberů, car vlogerů,” přibližuje. Zmiňuje také car spottery, kteří jsou nejvíce rozšíření na instagramu a kteří své vozy vizuálně prezentují na různých atraktivních místech (proto slovo spotter, pozn. red.). “Takže dosáhnout na luxusní, rychlé auto je status, na který se budou chtít influenceři, streameři i gameři dostávat,” dodává.

Pokračování 6 / 6

Dev1: Audi R8, cena 1,2 milionu korun

Dev1: Audi R8, cena 1,2 milionu korunDev1: Audi R8, cena 1,2 milionu korun | Sazka eLEAGUE

Mezi další influencery a osobnosti ze světa gamingu nebo esportu, kteří se mohou pochlubit milionovými auty, patří například Ivan ‘Dev1’ Lazarov. Ten si pořídil do svého “pojízdného arzenálu” Audi R8.

“To auto jsem si vysnil ještě v době, kdy bylo představené na autosalonu v Ženevě. Také se mi líbilo vyobrazení Audi ve filmu I, Robot, kde to je sice modifikované TT, ale R8 z něj vychází,” odhaluje Lazarov.

Dev1 pracoval jako softwarový inženýr. Poté se začal živit streamováním, jeho profil sleduje 100 tisíc fanoušků a to i ze starší generace. “Sledují mě i starší lidé, než jsem já, což je opravdu super,” všímá si. Jeho doménou je esport. Kromě toho, že trénoval některé tuzemské týmy v Counter-Striku, je také žádaným komentátorem nebo moderátorem populární střílečky a to na vrcholných akcích jako Mistrovství ČR nebo už zmíněná Sazka eLEAGUE.