Jak si správně objednat úklidovou firmu?

Jak si správně objednat úklidovou firmu? Zdroj: Uklidíme Cleaning Services s.r.o.

Jak si správně objednat úklidovou firmu

Je zřejmé, že úklid domácnosti v každém z nás vyvolává jiné pocity. Někteří lidé rádi pečlivě uklízejí každou místnost. Navíc je to může bavit. Zatímco jiní tuto záležitost odkládají na co nejdelší dobu. Důvodem může být nechuť k uklízení nebo jen pracovní vytíženost. Každopádně každý alespoň jednou uvažoval o využití služeb profesionální úklidové firmy.

Profesionální úklid bytu má řadu výhod

  • Šetří čas a námahu;
  • zajišťuje rychlé provedení prací;
  • není třeba kupovat vybavení a čisticí prostředky;
  • nemusíte rozumět složení výrobků;
  • profesionálové vědí lépe, jak zacházet s různými typy povrchů atd.

Přes všechny výhody nás někdy něco zastaví. Někteří lidé se za svůj nepořádek stydí, aby si o nich nikdo nemyslel, že jsou nepořádní. Někteří si však myslí, že si to nemohou dovolit. Občas se stává, že lidé prostě nevědí, jak si úklidové služby objednat. Podívejme se, na co se zaměřit při objednávání úklidu domácnosti v Praze a jak to udělat správně.

Datum příjezdu uklízečů je možné zvolit ihned ve formuláři.Datum příjezdu uklízečů je možné zvolit ihned ve formuláři. | Uklidíme Cleaning Services s.r.o.

Na co se především zaměřit při vyhledávání firmy?

Nejprve se krátce zamysleme nad tím, co přesně hledáme.

  1. Nejdříve si najděte seznam firem, které nabízejí své služby v Praze, a pokud bydlíte mimo ni, tak i v jejím okolí.
  2. Dále se podívejte, jaké služby poskytují.
  3. Najděte si požadovanou a podívejte se, co přesně obsahuje.
  4. Pak se podívejte, zda jsou uvedeny ceny úklidových služeb a zda jsou pro vás vhodné
  5. Na webových stránkách najdete také informace o tom, jaké čisticí prostředky používají
  6. Před objednáním se mrkněte na recenze zákazníků.
  7. Pokud na webových stránkách nejsou žádné informace o platbě, kontaktujte jejich manažera a zeptejte se na platební systém, na čem závisí cena úklidu a kdy musíte uhradit částku.
  8. Pokud jste již kontaktovali jejich společnost, zeptejte se, jaké další služby jsou zahrnuty a za jakých podmínek se připočítávají do celkové ceny.
  9. Zda jsou schopni zajistit bezpečné provedení prací a jak hradí škody v případě krádeže nebo nekvalitně provedené práce.
  10. Používají vlastní nářadí a čisticí prostředky, nebo si je musíte zajistit sami.

Před objednáním se mrkněte na recenze zákazníků.Před objednáním se mrkněte na recenze zákazníků. | Uklidíme Cleaning Services s.r.o.

Jak postupovat při objednávání služeb?

Pokud neradi telefonujete, můžete vyplnit formulář na webových stránkách úklidové firmy. Zde musíte uvést své jméno, město, typ úklidu a adresu, kam budou uklízeči jezdit. Je také dobré přiložit fotografii vašeho domu, abyste dopředu věděli přibližnou cenu. Musíte také zadat typ a velikost místnosti a zvolit, které doplňkové služby chcete přidat.

Pokud neradi telefonujete, objednejte si službu na webových stránkách úklidové firmy.Pokud neradi telefonujete, objednejte si službu na webových stránkách úklidové firmy. | Uklidíme Cleaning Services s.r.o.

Do poznámky můžete napsat, že máte domácího mazlíčka a že preferujete ekologické výrobky. Někdy firmy dávají přednost prohlídce bytu před samotným uklízením, aby vám pracovnici mohli sdělit konečnou cenu, která se nebude měnit.

Datum příjezdu uklízečů je možné zvolit ihned ve formuláři. Chcete-li ho změnit, zpravidla byste tak měli učinit alespoň 4-5 hodin před domluveným časem. Po zadání požadovaných informací vám obvykle zavolá manažer a podrobněji s vámi projde vaše požadavky. Pokud je vše v pořádku, obdržíte potvrzující sms zprávu o datu a čase příjezdu uklízečů.

Tuto žádost můžete podat kdykoli během dne, dokonce i v noci. Odpověď vám bude zaslána ihned na začátku následujícího pracovního dne. Některé úklidové společnosti mohou vaši žádost přijmout a zpracovat přes noc a ráno k vám rovnou přijedou uklízeči, pokud není naplánován žádný jiný klient.

Co dělat, pokud nejste s kvalitou služeb spokojeni?

Pokud proběhlo uklízení v pořádku, ale nejste spokojeni s jeho kvalitou, měli byste to hned říct. Je vhodné o tom zmínit ještě před odchodem uklízečů, aby mohli dokončit nebo předělat svou práci. Pokud po odchodu naleznete nečistoty, informujte o tom manažera a pošlete fotografii. 

Dobré společnosti se vám omluví, problém vyřeší do jednoho dne a poskytnou vám slevu na další úklid. Stává se to velmi zřídka, takže se nemusíte obávat objednat si profesionální službu a těšit se z výsledku.