Zdroj: pixabay.com

Thajsko a jeho památky, které musíte vidět

Thajsko je velkou zemí pyšnící se velkými městy i rozmanitou přírodou v podobě rozlehlých džunglí. Mezi nejnavštěvovanější místa patří v první řadě Bangkok, který je hlavním a zároveň nejlidnatějším městem Thajska. Pokud byste rádi zavítali do míst, kde se můžete bavit, koupat a opalovat na krásných plážích, rozhodně si udělejte výlet na ostrov Phuket. Ten je jedním z největších ostrovů Thajska nacházejícím se v Andamanském moři. V neposlední řadě stojí za zmínku také Chiang Mai, které místní považují za národní dědictví a je považováno také za náboženské centrum. Město leží u hory Doi Inthanon s výškou 2 565 metrů nad mořem.

Rozhodně musíte navštívit hlavní město Bangkok

Bangkok je nejlidnatějším městem Thajska a na rozloze 1 500 kilometrů čtverečních zde žije více jak 8 milionů lidí. Největší rozkvět přišel až turismem a město bylo až do osmnáctého století pouhým přístavem. I tak se zde ale nachází bezpočet památek a zajímavostí, které musíte vidět. První významnou památkou je Velký palác, který je částečně přístupný veřejnosti a z části se stále používá pro pracovní účely. Nachází se zde několik budov a také Chrám smaragdového Buddhy, údajně nejposvátnější buddhistický chrám v Thajsku. Hlavní náboženský směr Thajska lze pozorovat téměř na každém kroku. Právě proto by měl být vaší další zastávkou v Bangkoku Chrám úsvitu Wat Arun, ve kterém se nachází přes padesát soch Buddhy.

Pokud vás sochařské umění zdejších lidí zaujme, rovnou se můžete vydat do chrámu Wat Pho, kde je zcela unikátní socha ležícího Buddhy. Socha má 46 metrů na délku a tyčí se do výšky 15 metrů. Bangkok oplývá také mnohými zajímavostmi, mezi které rozhodně patří nejdelší ulice na světě Sukhumvit Road s délkou 400 kilometrů. Pokud byste v hlavním městě zatoužili po přírodě, můžete navštívit Lumphini Park přímo v centru města. Za návštěvu jistě stojí také Muzeum věd a planetárium. Tím ale památkové bohatství Bangkoku rozhodně nekončí a nemusíte se bát, že byste se v hlavním městě Thajska nudili.

pixabay.com

Nezapomeňte navštívit největší ostrov Thajska

Jak již bylo řečeno, Phuket se nachází v Andamanském moři a je jedním z největších ostrovů Thajska. Jeho rozloha dosahuje 543 kilometrů čtverečních a jedná se o velmi oblíbenou thajskou destinaci. Mohou za to jednoznačně jedny z nejkrásnějších pláží světa, a to převážně v západní části ostrova. Dominantou tohoto ostrova je Velký Buddha. Socha vysoká 45 metrů byla postavena až v roce 2007, vyjadřuje ale majestátnost zdejších lidí a jejich oddanost svému náboženství. Stopy buddhismu jsou na ostrově Phuket téměř všude a důkazem je také komplex chrámů zvaný Chaithararam s nejvyšším chrámem ostrova Phra Mahathat Chedi.

Když se pak z ostrova vrátíte zpět na pevninu, rozhodně musíte navštívit ještě Chiang Mai. Toto město ležící 700 kilometrů od Bangkoku se může pyšnit velkou spoustu historických chrámů. Jedním z těch nejstarších a nejslavnějších je chrám Wat Phra Doi Suthep postavený už v roce 1383. Za historií Thajska můžete vyrazit také do kulturního centra Chiang Mai-Hang Dong, ve kterém se pravidelně pořádají představení. Během nich si můžete prohlédnout tradiční tance thajské kultury. Pokud by vám pohled do historie nestačil, můžete navštívit ještě Národní muzeum Chiang Mai.