Zdroj: pixabay.com

Představujeme TOP 5 nejlepších zážitků, které na vás čekají v Emirátech

Spojené arabské emiráty jsou destinací představující luxus a technologický pokrok. Uprostřed pouště zde vznikly nejimpozantnější budovy světa, které uchvacují architekty nejen po celém Blízkém východě. Zároveň země nabízí i dechberoucí přírodní scenérie. V poušti si zde přijdou na své i milovníci adrenalinu, když se budou moci projet na čtyřkolkách po písečných dunách ve stylu Rallye Dakar.

Nejvyšší budova světa

Jednou z nejznámějších staveb celých Spojených arabských emirátů naleznete v Dubaji. Jedná se o nejvyšší budovu světa s názvem Burj Khalifa. Vyhlídku z tohoto mrakodrapu si tedy určitě nenechte ujít.

Dubaj však nabízí i další zajímavosti. V tomto městě se kromě nejvyšší budovy nachází i nejvýše položený výtah, nejdelší vlakový systém, největší obchodní centrum, největší cukrárna nebo třeba nejluxusnější hotel světa. V Dubaji se zkrátka nudit rozhodně nebudete.

Nejkrásnější potápění

Dalším nej v Emirátech je možnost vodní sportů. Podmořský svět v Ománském zálivu nabízí dechberoucí zážitek a rozhodně byste ho neměli vynechat. Po potápění můžete relaxovat na krásných plážích, kde budete mít prvotřídní komfort a servis.

Po vodních radovánkách určitě uvítáte i některou ze specialit místní kuchyně. Tradičním pokrmem je zde Shawarma, což je opečené maso se zeleninou a česnekovou omáčkou. V místní kuchyni převažuje čerstvá zelenina a maso s rybami. Vepřové maso zde samozřejmě nenajdete, ochutnat místo něj můžete velbloudí.

Nejrychlejší zábavní park

Kromě Dubaje je často navštěvovaným místem i Abu Dhabi. Každý rok se tu koná závěrečná velká cena Formule 1. Právě z toho důvodu zde vznikl zábavní park s názvem Ferrari World. V tom najdete nejrychlejší horskou dráhu světa, kterou mohou v plné rychlosti absolvovat kvůli přetížení prakticky jen piloti formule.

Abu Dhabi kromě rychlosti nabízí i řadu dalších zajímavostí. Určitě při návštěvě tohoto města nevynechte prohlídku mešity Sheikh Zayed, která vás nadchne především svojí rozlohou. Její minaret sahá až do výšky sta metrů.

Jezero s největší tančící fontánou světa

Dalším nej, kterým se pyšní Spojené arabské emiráty. Navštívíte-li Dubaj, určitě si nenechte ujít ani projekci největší tančící fontány na světě. Nachází se v uměle vytvořeném jezeře Burj Khalifa, které leží mezi nejvyšší budovou světa a největším obchodním centrem na světě.

Nejdivočejší zážitek v poušti

Při návštěvě Spojených arabských emirátů se může často stát, že zcela zapomenete, že se nacházíte uprostřed nehostinné pouště. Velkoměsta jsou zde tak moderní a inovativní, že si na poušť ani nevzpomenete, pokud ji tedy sami nebudete vyhledávat.

Máte-li rádi auta, čtyřkolky nebo motorky, určitě si nenechte ujít možnost projížďky v písečných dunách Spojených arabských emirátů. Zažijete nevšední zážitek plný energie, na který budete vzpomínat celý život.

Po jízdě si můžete odpočinout v sedle velblouda, který vás dopraví třeba až k hotelu. Spojené arabské emiráty nabízejí širokou škálu zážitků. Díky nim, nádhernému moři a luxusu na každém kroku patří tato destinace ke stále vyhledávanějším turistickým cílům.