Zdroj: pixabay.com

Úrokové sazby stále rostou. Kde aktuálně spořit?

Současného zdražování věcí kolem nás si všiml určitě každý. Narůstající inflace se negativně promítá do všech oblastí. To znamená, že věci nejenom zdražují, ať už jde o konzumní produkty, půjčky a podobně. Zároveň přicházíme o své úspory, které leží ladem na běžném účtu. Jestliže nechcete, aby vás inflace v maximální míře pokořila, začtěte se do následujících řádků.

Inflace je neúprosná Je naprosto zřejmé, že nechat peníze ladem na běžném účtu rozhodně není správná cesta. Stačí se podívat na výši aktuální inflace a ihned si uděláte obrázek, o kolik peněžních prostředků ze svých úspor vlastně přicházíte.

  • Inflace ve výši 10 %.
  • Úspory 100 000 Kč.
  • Ztracená hodnota peněz za rok činí 10 000 Kč.

Jak vidno, běžný účet rozhodně není tou správnou volbou, jak alespoň částečně ochránit peníze v této nelehké době. Navíc, když se nabízí řada bankovních produktů, které lze využít ke zhodnocení finančních prostředků.

Úrokové sazby na spořicích účtech rostou

Pokud zrovna nepatříte mezi odborníky v investování a nechcete podstupovat velká rizika, jen stěží si vyberete akcie a podobné trhy. Ty rozhodně nejsou určeny pro konzervativně smýšlející lidi. Jestliže v tomto ohledu očekáváte patřičnou bezpečnost investice, zajímavé pro vás bude spoření ve formě spořicího účtu.

Česká národní banka zvyšuje základní úrokové sazby, aby bojovala s inflací. To má dopad nejenom na zvýšení úroků u hypoték, ale také na spořicích účtech. A právě to je jedinečná příležitost, jak zhodnotit své úspory.

Spoření bez složitostí a závazků

pixabay.com

Banky se v současné době předhání, která z nich nabídne klientům vyšší úrok na spořicím účtu. To je pro vás jako pro koncového zákazníka jedině dobře. Úrokové sazby na těchto účtech už mnohdy překonaly čtyřprocentní hranici a přináší tak celkem zajímavé zhodnocení. Založení spořicího účtu je spojeno s řadou benevolentních podmínek.

  • Neplatíte za založení ani vedení účtu.
  • Internetové a mobilní bankovnictví je zdarma.
  • Často se vyhnete minimálnímu vkladu.
  • Peníze jsou pojištěny ze zákona do výše 100 000 EUR.

Přesně takhle vypadá novodobé spoření, které nabízí většina bank. Některé s nižším, jiné zase s vyšším úrokem. Jestliže chcete alespoň částečně eliminovat ztráty na svých úsporách vlivem vysoké inflace, je spořicí účet ideální volbou. Stačí pouze vědět, jaký zvolit.

Nejvýhodnější spořicí účet na internetu

Jestliže hledáte nejvýhodnější spořicí účet, využijte k tomu ty správné nástroje. Vhodné je porovnat několik nabídek najednou a zvolit si tu nejlepší. V tomto směru vám bude nápomocen internetový srovnávač Půjčka.co, kde máte všechny dostupné spořicí účty na jednom místě. V dnešní době je také výhodou, že kvůli jeho založení už nemusíte chodit do banky. Spořicí účet lze zřídit na internetu skrze online žádost. Začněte spořit a využijte rostoucí úrokové sazby ve svůj prospěch.