Zdroj: CNC

Jaká destinace bude letos dovolenkovým hitem? Dozvíte se v novém díle podcastu O všem!

Přemýšlíte, kde letos strávíte dovolenou? Klasické destinace, jako jsou Chorvatsko nebo Řecko, už máte procestované? Pak vás zaujmou Kapverdské ostrovy a zejména ostrov Sal v Atlantském oceánu. Nový díl podcastu O všem! prozradí o tomto kouzelném a přitom cenově dostupném místě více.

Poznávacím znamením ostrova Sal jsou široké pláže s bílým jemným pískem a tyrkysovým mořem. I když se jedná o exotické místo, úmorná vedra tu nejsou. „Je to celoroční destinace a teploty se tady i v létě pohybují kolem 30 stupňů. Takže je tu trochu chladněji než ve Středomoří, což ocení i ti, kteří nemají rádi velké teplo,“ prozrazuje obchodní ředitelka cestovní kanceláře Blue Style Lenka Pátek.

Shutterstock

Zážitky pro všechny

I když ostrov Sal patří mezi ty menší, je doslova nabitý zážitky. Svěží vítr vanoucí od Atlantského oceánu přeje vodním sportům – windsurfingu i modernějšímu kitesurfingu. Mezi adrenalinové zážitky patří také potápění k vrakům a šnorchlování.

Na své si ale přijdou i rodiny s dětmi a klidnější povahy. „Je tu starý solný důl s jezerem, ve kterém se můžete i vykoupat. Navštívit lze i botanickou zahradu nebo pozorovat želvy. Stojí také za to vyrazit za gastronomickým zážitkem, protože Kapverdy jsou úžasnou směsicí vůní a chutí. Z tuňáka tu připravují výborný tatarák. Vedle ryb a mořských plodů můžete ochutnat skvělé ovoce nebo místní nápoj z rumu,“ říká Lenka Pátek.

Chcete se o Salu dozvědět více včetně toho, kde se ubytovat? Pusťte si celý podcast O všem!.