Zdroj: SOFI design

Koupelna: Splňte si svůj sen o nové oáze klidu

Do nového roku si spousta lidí dává předsevzetí o tom, že změní od základu svůj život, zhubnou, změní zaměstnání či místo svého bydliště. Máte i vy své předsevzetí o životní změně?

Pokud zahrnuje rekonstrukci vašeho obydlí, konkrétně renovaci koupelny, neváhejte a pusťte se do změny jejího vzhledu co nejdříve. Poradíme vám, jaké kroky podniknout, aby byla změna efektivní a vedla ke spokojenosti všech členů vaší domácnosti.

Přizvěte si odborníka a buďte v tom společně

Podle známého přísloví bychom neměli odkládat to, co můžeme udělat dnes, ale pustit se do toho okamžitě. Jestli v tom nechcete být sami, přizvěte si na pomoc odborníky. S designérem, který se specializuje na realizace koupelen, proberete vaši představu a společně se doberete cíle. Vám to ušetří starosti se sháněním materiálu a pracovníků a odměnou vám bude koupelna snů.

Na co myslet při přestavbě

Asistence odborníků je vždy výhodná, protože vám poradí s věcmi, na které byste třeba ani sami od sebe nepomysleli. Co by měla splňovat ideální koupelna?

1. Měla by být praktická.

2. Musíte vzít v úvahu to, kolik lidí ji bude používat, a tomu přizpůsobit rozmístění jednotlivých věcí. Rodiny s více členy, kteří mají prostornou koupelnu, by určitě měly zvážit pořízení více umyvadel.

Vyrazte všichni společně na průzkum do obchodu se sanitárním zařízením a získejte tak lepší představu o tom, co je na trhu k dostání a co se vám líbí. Od věci není ani navštívení koupelnových studií a showroomů. Nádhernou prezentaci a přehlídku všech různých stylů koupelen nabízí například koupelnové studio Praha. Na jednom místě se totiž snoubí retro design, moderní koupelny i ty luxusní.

Co když papír nestačí?

Při spolupráci s profesionály, se kterými proberete každý detail, který se týká vaší koupelny, se můžete těšit i na její model. Použití vizualizace koupelen je totiž při plánovaných přestavbách koupelen nejlepším, a zároveň nezbytným, způsobem, jak zákazníka seznámit s budoucí podobou koupelny. Výhodou vizualizací je to, že k jejich provedení není nutné nakoupení žádného materiálu ani žádné práce v koupelně.

A druhou výhodou je to, že pokud se vám cokoliv nebude ve vizualizaci líbit, na místě to s odborníkem změníte. Profesionální studia na vás nebudou nijak tlačit a nechají vás, abyste si model důkladně nastudovali, a případné připomínky upraví podle vašeho přání. Dobře si totiž uvědomují, že spokojený zákazník je na prvním místě.

Koupelna je místem odpočinku a hlavně místností, kterou navštěvujete několikrát denně. Investujte do změny jejího vzhledu s pomocí profesionálů a zpříjemněte si bydlení. Investicí do nové koupelny totiž zároveň investujete i do svého psychického zdraví, protože kterou místnost jdete každé ráno po probuzení navštívit jako první?