Zdroj: HT DVEŘE

Proč protipožární dveře?

Zloději jsou jedna věc. Ať už bydlíte v bytě, nebo v domě, neměli byste zapomínat ani na riziko požáru. Jakmile už jednou propukne, budete rádi, že jste si včas pořídili protipožární dveře do bytu. Ochrání vás třeba před ohněm, který vzplanul na chodbě domu. Co byste o protipožárních vchodových dveřích měli vědět?

Do paneláku jedině protipožární vchodové dveře

Bydlíte v panelovém nebo činžovním domě? Pak jednoduše nemáte na výběr. Pokud byl dům postaven a kolaudován s protipožárními dveřmi, nesmí se jejich parametry dle platného zákona zhoršit. Před koupí samotných dveří je tedy dobré si zjistit, jaké jsou požadavky na bezpečnostní protipožární dveře právě ve vašem domě.

Protipožární dveředo bytu musí mít platný požární certifikát EI 30. Ten udává protipožární odolnost v minutách. Na výběr je z různých tříd, a to od 30 až do 180 minut. Samotná čísla určují dobu, po kterou jsou dveře schopné odolat plamenům, kouři a vysokým teplotám.

Ochrání vás i sousedy

Protipožárníbezpečnostní dveře mají i další výhodu. Pokud vznikne požár, chrání nejen vás, ale poskytují bezpečnou únikovou cestu i ostatním obyvatelům domu. A protipožární ochranou to nekončí. Díky bezpečnostním prvkům ochrání dveře vás i váš majetek před zloději a nevítanými návštěvníky. Skvělé protihlukové vlastnosti už jsou pak jen třešničkou na dortu, kterou ocení především majitelé bytů. Ticho je totiž k nezaplacení.

HT DVEŘE

Základem je kvalitní konstrukce

Umění protipožárních dveří se skrývá v jejich základu, který tvoří 0,7 mm ocelová pozinkovaná konstrukce s protipožární vatou. Dveře jsou navíc vyztuženy ocelovými lamelami a po obvodu zpevněny dřevěným nosníkem. Při montáži je proto potřeba vyměnit také zárubně, jinak není možné garantovat správné těsnění, ať už vám budou dodavatelé tvrdit cokoliv.

Vzhled protipožárních dveří vás nezklame

Máte obavy, že se vzhledem ke svým vlastnostem hodí protipožární dveře tak maximálně do garáže, protože se u nich určitě šetří na vzhledu? Nebojte. V dnešní době už můžete vybírat z pestré nabídky dekorů. Oblíbené jsou klasické odstíny dřeva, bílá barva nebo třeba moderní antracit.

Rozhodli jste se, že do protipožárních dveří nakonec investujete? Pak se obraťte na dodavatele, kteří nemyslí na své kapsy, ale především na vaše bezpečí. Pokud chcete opravdu kvalitní bezpečnostní dveře s protipožární ochranou, zkuste firmu HT dveře se spoustou poboček po celé České republice.