Jana Hanušová, generální ředitelka ESSOX

Jana Hanušová, generální ředitelka ESSOX Zdroj: CNC

Podcast O všem!: Přístup k práci se za poslední roky změnil, vidím to hlavně u mladé generace, říká Jana Hanušová

Zajímá vás, jak budeme v budoucnu pracovat? Zmizí některé profese úplně, a kdo bude i v budoucnu nepostradatelný? Zeptali jsme se nejen Alana a Alexe (12let) ale také generální ředitelky společnosti ESSOX, Jany Hanušové.

Dokážu si představit, že budu mít za kolegy roboty

Pokrok nezastavíš  a nastupující generace to ví. I když nyní sní kluci o povolání grafika nebo je to táhne k umění, dokáží si představit, že se budou v budoucnu potkávat na pracovišti i s roboty. Jako velkou výhodu vidí, že ti na rozdíl od smrtelníků nepotřebují pauzu na oběd nebo dostávat plat. Které profese podle kluků už nebudeme za několik let potřebovat?

Přístup k práci se za poslední roky změnil, vidím to hlavně u mladé generace

„Na rozdíl od naší generace, která byla hned po škole zvyklá tvrdě pracovat, ta současná si chce zároveň i užívat,“ říká generální ředitelka společnosti ESSOX, Jana Hanušová. Tento „Life balance“ ale nepovažuje za vůbec špatnou věc. Co si myslí o osmihodinové pracovní době a jak zasáhla covidová opatření do jejich společnosti?

Celý podcast si můžete poslechnout zde:

Znáte projekt Společně bezpečně?

Společnost ESSOX se věnuje charitativním aktivitám dlouhodobě. Jedním z jejich největších projektů je Společně bezpečně. Ten vznikl ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje. Osvětový projekt Společně Bezpečně, zábavnou formou vzdělává předškoláky i žáky prvního stupně základních škol v oblasti finanční gramotnosti, bezpečném chování doma, v cestním provozu a v přírodě. V rámci informačních kampaní a průběžného vzdělávání žáků mateřských, základních a středních škol upozorňuje projekt na skutečnost, že odpovědné chování a předcházení nebezpečným situacím je téma pro každého.