Zdroj: CNC

Podcast O všem!: Jak se budeme učit v budoucnosti

Jak bude probíhat výuka v budoucnosti. Budou děti chodit stále do školy nebo nás čeká už jen online vzdělávání? Jaký názor na to má generace, které se to nejvíce týká a co naopak ti, kteří děti sami vychovávají? Hosty dalšího dílu podcastu O všem! byli Jana Hanušová, generální ředitelka společnosti ESSOX a děti z mateřské a základní školy.

Na prospěchu se mi online výuka naštěstí nepodepsala, zažít bych ji ale už nechtěl

Tak nějak shrnul vyučování během pandemie dvanáctiletý školák Alan. Absence spolužáků i daleko horší soustředění se na probíranou látku ho trápila nejvíc. Ví, že to byla nutnost, ale nedokáže si představit, že by takto probíhala jeho škola už napořád. A jak to vidí teprve budoucí školák, šestiletý Max?  

„Ve škole jsem byla šprt. V současné situaci postrádám pestrost a snahu o posílení individuality,“ říká Jana Hanušová. Sama má dceru ve 4. třídě, takže téma vzdělávání a kvality výuky se jí velice úzce dotýká. Ráda by viděla u dětí větší motivaci hledat si odpovědi na otázky. Učit je větší zvídavosti. To je samozřejmě úkolem nejen učitelů, ale také rodičů samotných. Jak zvládala učení během pandemie doma s dcerou ona a jak podle ní děti k učení více motivovat?

Celý podcast si můžete poslechnout zde:

Znáte projekt Společně bezpečně?

Společnost ESSOX se věnuje charitativním aktivitám dlouhodobě. Jedním z jejich největších projektů je Společně bezpečně. Ten vznikl ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje. Osvětový projekt Společně Bezpečně, zábavnou formou vzdělává předškoláky i žáky prvního stupně základních škol v oblasti finanční gramotnosti, bezpečném chování doma, v cestním provozu a v přírodě. V rámci informačních kampaní a průběžného vzdělávání žáků mateřských, základních a středních škol upozorňuje projekt na skutečnost, že odpovědné chování a předcházení nebezpečným situacím je téma pro každého.