Zdroj: Adobe Stock

Stále nenacházíte ideální práci nebo brigádu? Zkuste pracovní agregátory

Ačkoli se již dlouhou dobu mluví o skutečnosti, že klasickým pracovním portálům již brzy odzvoní, řada lidí se stále spoléhá jen na ně. Je to samozřejmě škoda, protože díky pracovním agregátorům najdete na jednom místě mnohem více relevantních nabídek. Co to tedy ten pracovní agregátor je? Liší se nějak od pracovního portálu? Jak jej používat? To a mnoho dalšího naleznete níže…

Pracovní portál je zaběhlá klasika, jejíž inovace se často opomíjí

Pracovními portály již pravděpodobně použil každý, kdo někdy hledal novou práci nebo brigádu v online prostředí. Většinou po vstupu na stránky vyplníte, co a kde hledáte. Pak dostanete dlouhý seznam pozic, který postupně proklikáváte inzerát za inzerátem. U pátého, ale už nevíte, o čem byl ten první.

Na pracovním portálu se vám vždy zobrazí nabídky, které byly na tento portál vloženy inzerentem. Tedy náborář si musel vzpomenout, že i na tento portál by bylo vhodné nabídku vložit a bohužel je toto zveřejnění často zpoplatněno. Musí tak vybírat, kde volné pracovní místo nabízet a které portály si nechat jako zálohu. Díky tomu se často nedokážou spojit ideální uchazeči, jež by byli pro firmu přínosem.

Mezi světlé výjimky patří pracovní portál HitPrace.cz, kde je inzerce pro zaměstnavatele zdarma. Navíc nabízí i řadu podrobných filtrů a hlídacího psa, aby uchazečům žádná nabídka neutekla. Nabídky práce jsou pak v emailech, které uchazečům chodí sestaveny na základě prediktivního algoritmu tak, aby co nejvíce odpovídala požadavkům uchazeče.

Díky tomu, že je třeba na výše uvedeném pracovním portálů inzerce vkládat pracovní nabídky možná i bezplatně, naleznete zde přes 100 000 pracovních nabídek. Díky výše uvedeným filtrům je orientace v nich jednoduchá, pokud chcete vidět všechny dostupné nabídky Praze, zadáte si jen práce Praha a máte z čeho vybírat.

Pracovní agregátor praktický pomocník pro uchazeče i zaměstnavatele

V současné době pak začíná narůstat popularita pracovních agregátorů, které ušetří uchazeči i zaměstnavateli hromadu práce. Pracovní agregátor má totiž za úkol na jednom místě zveřejnit pracovní nabídky z co nejvíce pracovních portálů. Díky tomu už nemusí uchazeč procházet nespočet pracovních portálů a náborář nemusí řešit inzerci pracovní pozice na hromadě pracovních portálů. Je to krásná myšlenka, ale v českých podmínkách, bude cesta ke kýženému výsledku možná trochu trnitá. Velmi povedeným pracovním agregátorem, kde již teď najdete pracovní pozice z mnoha portálů je Jobimi.com.

Ačkoli je tento letos spuštěný pracovní agregátor ještě v plenkách, ukazuje nám, jak by to mělo do budoucna vypadat a počty pracovních nabídek se jistě do roka několikrát znásobí. Už nyní necelý rok po spuštění zde najdete téměř 50 000 pozic v České republice, ale i 130 00 pracovních pozic v Polsku, což jen dokazuje potenciál pracovního agregátoru.

Vyhledávání v pracovním agregátoru je pak stejně jednoduché jako u pracovních portálů. Prostě zadáte, kde a jakou práci hledáte. Mezi velmi často zadávané pak patří práce Brno, kde je poptávka vždy velmi vysoká, což koresponduje s trendem ostatních velkoměst v České republice.