Xiaomi 11 Lite 5G NE nabízí rychlé nabíjení, výdrž, výkon i skvělou cenu

Xiaomi 11 Lite 5G NE nabízí rychlé nabíjení, výdrž, výkon i skvělou cenu Zdroj: Xiaomi

Xiaomi 11 Lite 5G NE
Xiaomi 11 Lite 5G NE
Xiaomi 11 Lite 5G NE
3
Fotogalerie

Xiaomi 11 Lite 5G NE nabízí rychlé nabíjení, výdrž, výkon i skvělou cenu

Xiaomi nabízí svůj zatím nejlehčí a nejtenčí 5G telefon. Vyniká 6,55“ AMOLED displejem, a na svou třídu velmi výkonným chipsetem Qualcomm Snapdragon 778. Samozřejmostí je trojice kvalitních fotoaparátů. Xiaomi 11 Lite 5G NE je k dostání i v exkluzivním barevném provedení ve stylu čerstvě napadaného sněhu.

Letošní Xiaomi novinka Xiaomi 11 Lite 5G NE může být ideální volbou pro každého, kdo hledá elegantní lehký a štíhlý telefon, který vyniká i po technické stránce. Ačkoliv svými parametry patří Xiaomi 11 Lite 5G NE do vyšší cenové kategorie, díky speciální předvánoční nabídce se aktuálně ve verzi s 6 GB RAM a 128GB uložištěm prodává už za 7 999 Kč (běžná cena 9 490 Kč).

Xiaomi 11 Lite 5G NEXiaomi 11 Lite 5G NE | Xiaomi

Nejtenčí a nejlehčí 5G telefon

Xiaomi 11 Lite 5G NE je zatím nejlehčí a nejtenčí 5G telefon, jaký kdy společnost vyrobila. Veškeré technologie včetně velkokapacitní 4250mAh baterie pro celodenní výdrž a systému rychlého 33W nabíjení se podařilo vtěsnat do ultratenkého a lehkého těla. Na tloušťku má telefon maximálně 6,81 mm a hmotnost nepřesahuje 158 gramů, takže se vejde i do té nejmenší kabelky. Střídmý a elegantní design podtrhuje tenký 1,88mm rámeček.

Prodává se ve čtyřech barevných provedeních. Zatímco s odstíny Truffle Black, Bubblegum Blue a Peach Pink jste se již setkali, Xiaomi nyní přidává  zcela novou barvu – Snowflake White, matnou a ojíněnou bílou, podobnou čerstvě napadanému sněhu.

Xiaomi 11 Lite 5G NEXiaomi 11 Lite 5G NE | Xiaomi

Sledování filmů i hraní her je radost

Dostatečný výkon telefonu pro pracovní úkoly i na zábavu zajišťuje osmijádrový Snapdragon 778. Pokud si snad budete potřebovat ukrátit dlouhou chvíli hraním her, pak vězte, že novinka od Xiaomi zvládne i ty hardwarově náročnější.

Špičkový 6,55“ displej je přímo určený pro sledování videí ve vysokém rozlišení. Kromě absolutně plynulého zobrazení pohybu vyniká širokými pozorovacími úhly i velmi dobrým podáním barev (zvládá TrueColor a Dolby Vision). Aby vám neunikla žádná notifikace, je vybaven funkcí Always On, takže i když mobil třeba jen leží na stole, vždy máte přehled o došlých zprávách nebo e-mailech. Proti nechtěnému rozbití je komplet opatřen ochrannou vrstvou Gorilla Glass 6. Samozřejmostí je také podpora nejnovější standardu Wi-Fi 6 a připojení k ultrarychlé 5G síti.

Xiaomi 11 Lite 5G NEXiaomi 11 Lite 5G NE | Xiaomi

Fotoaparáty pro každou příležitost

Xiaomi 11 Lite 5G NE navazuje na fotoaparáty řady Xiaomi 11 a nabízí tak nejlepší záběry ve své třídě.  Žádný ze tří kvalitních snímačů není jen do počtu. Hlavní 64Mpx fotoaparát výborně zvládá věrné podání barev a skvěle fotí za denního světla i za zhoršených světelných podmínek. Druhý 8Mpx ultra širokoúhlý objektiv poslouží při efektním focení skupinek nebo akčních okamžiků. Telemakro snímač s rozlišením 5 Mpx dokáže zachytit i ty nejjemnější detaily kouzelného makrosvěta. Součástí je i řada inteligentní (AI) funkcí, včetně nového režimu Vlog, které fotografování a natáčení videí ještě usnadňují.

Telefon Xiaomi 11 Lite 5G NE pořídíte za vánoční cenu 7 999 Kč na oficiálním e-shopu společnosti Xiaomi. Tamtéž, najdete výhodné slevy i na další produkty značky Xiaomi pro chytrou domácnost jako je například horkovzdušná fritéza pro zdravé vaření Mi Smart Air Fryer nebo sadu robotických vysavačů Mi Robot Vacuum Pro. Nechybí ani tablety, populární chytré elektrokoloběžky Scooter a další.