Co nosí Češi pod oblečením?

Co nosí Češi pod oblečením? Zdroj: Trenýrkárna

Slipy nebo trenýrky: Co nosí Češi pod oblečením? Zájem o tanga klesá, na vzestupu jsou jocksy

Specializovaný e-shop a síť kamenných obchodů se spodním prádlem Trenýrkárna uveřejnila statistiky oblíbenosti spodního prádla mezi Čechy. Ženy i muži jsou podle nich ve výběru spodního prádla spíše konzervativní. V porovnání s loňským rokem ale stoupl zájem o dámské trenky nebo pánské jocksy.

„Až 94 % mužů je věrných trenkám a boxerkám, slipy nebo pánské jocksy kupují v průměru 3 % mužů, přesto je zde vidět trend, kdy oblíbenost slipů klesá, ale naopak pánských jocksů mírně stoupá,“ komentuje statistiky Petr Polák, zástupce e-shopu Trenýrkárna.cz. A co jsou jocksy? Zjednodušeně - slipy bez látky na zadku. Čili jde o prádlo, které tvoří v pase guma, vpředu váček na přirození a zadní část tvoří dvě gumy obepínající spodní stranu zadku. Oblíbené je třeba u sportovců.

V dámské kategorii jsou pak ženy nejvěrnější klasickým kalhotkám (42 %), ale stoupá popularita i dámských trenek (téměř 20 %), naopak se snižuje zájem o dámská tanga. „Zvýšený zájem o dámské trenky jsme zaznamenali v uplynulých měsících také na našem e-shopu, a trend v této kategorii dále roste. Oblíbené jsou dámské trenýrky v klasické i sportovní variantě,“ uvádí Adam Rožánek, zástupce české značky spodního prádla Styx.

Jaké spodní prádlo patří pod bílé oblečení:

Video placeholde
Jaké spodní prádlo patří pod bílé oblečení? Nenechte se zmást, bílé to není! • Videohub