Carole Bouquet v bondovce Jen pro tvé oči,

Carole Bouquet v bondovce Jen pro tvé oči, Zdroj: Profimedia

Carole Bouquet si zahrála v Bondovce Jen pro tvé oči z roku 1981
Carole Bouquet v bondovce Jen pro tvé oči,
Carole Bouquet v bondovce Jen pro tvé oči,
Carole Bouquet v bondovce Jen pro tvé oči,
Carole Bouquet v bondovce Jen pro tvé oči,
8
Fotogalerie

Carole Bouquet, francouzská herečka vyměnila Jamese Bonda za Obelixe

Dvanáctá bondovka s titulem Jen pro tvé oči, dorazila do kin v létě roku 1981. Vedle už zajetého agenta 007 se objevila čtyřiadvacetiletá Carole Bouquet. Mladá herečka pokračovala v kariéře, několikrát dokonce usedla na režisérskou židličku. Aktuálně ji lze spatřit v několika internetových seriálech.

Narodila se 18. srpna 1957 na severu Paříže ve městě Neuilly-sur-Seine. Milovníci historie si místo vybaví v souvislosti s první světovou válkou. V tamní radnici totiž byla roku 1919 podepsána Neuillyská smlouva, ta uzavírala mír mezi vítěznými mocnostmi a Bulharskem, které se ocitlo na straně poražených.

Prvačka ve filmu

Hereččino dětství nepatřilo mezi nejšťastnější, společně se sestrou vyrůstala pod otcovou taktovkou. Její matka totiž rodinu opustila a přestěhovala se na jih Francie. Bouquet sice nestrádala, ale označila své dospívání za nudné. Musela se vcelku rychle začít starat o domácnost a zároveň se naučit samostatnosti. Během toho chodila do školy, kde jí to šlo.

Po absolvování střední školy přemýšlela, kam její kroky povedou. Rozhodla se pro studium filozofie na sorbonnské univerzitě v Paříži. Tam vydržela pouze několik měsíců, poté ji totiž přišel přijímací dopis na konzervatoř. Bouquet se rozhodla, že z ní bude herečka. Během prvního ročníku si ji vyhlédl renomovaný španělský režisér Luis Buñuel.

Díky úspěchu na castingu se objevila v komedii Ten tajemný předmět touhy. Po této spolupráci se herečka na několik let odmlčela a věnovala se studiu. Po třech letech se vrátila na stříbrná plátna, natočila několik filmů především v italské a francouzské produkci, Bouquet totiž ovládala italštinu díky častým návštěvám rodinných příslušníků ve Švýcarsku.

Nebudu se potápět!

Na přelomu 70. a 80. let přistála na jejím stole nabídka, která se neodmítá. Režisér John Glen ji chtěl obsadit do bondovky Jen pro tvé oči. Rozhodl se na základě shlédnutí Buñuelova snímku, údajně ihned letěl za herečkou do Milána. Natáčení začalo v září 1980, poslední klapka padla o šest měsíců později. Během toho štáb navštívil několik destinací v čele s Řeckem či Bahamami.

Bouquet měla na režiséra jedinou podmínku, kvůli bezpečnosti odmítla náročné scény pod vodou. Pochopitelně ji nahradili kaskadéři. Premiéru si snímek odbyl nejdříve ve Spojených státech, poté zamířil do evropských kin. Dle některých hlasů byla francouzská herečka jednou z nejhorších Bond girl v celé sérii. Jiní ji pro změnu viděli v top deseti nejlepších ženských protějšcích Jamese Bonda.

Bond girl v Harry Potterovi?

Raketový start zajistil začínající herečce přísun filmových nabídek. Za zmínku stojí například Pravý břeh, levý břeh, Tango či Příliš krásná. Za poslední jmenovaný snímek obdržela prestižní filmovou cenu César. V dalších letech patřila mezi renomované postavy francouzské kinematografie, několikrát se dokonce objevila v porotách filmových festivalů.

V posledních letech hraje v převážně francouzských filmech, zajímavostí je, že v roce 2005 přišla o roli obryně madam Maxime ve snímku Harry Potter a Ohnivý pohár. Tehdejší společnost, se kterou měla Bouquet smlouvu, jí na natáčení neuvolnila.

Co se týče jejího milostného života, pohledná herečka má za sebou několik dlouhodobých vztahů. Za zmínku stojí téměř osmileté partnerství s Gérardem Depardieu. Sledovaný pár měl před zásnubami, poté ale ze všeho sešlo.

Dvanáctá Bond girl se z rozchodu oklepala a vrhla se do práce. Nyní točí především seriály pro internetovou platformu Netflix. Vedle hraní se věnuje svému vinařství, které před několika lety otevřela na jednom ze sicilských ostrovů.