Zdroj: SAZKA

Dostaňte se z pochmurné nálady pomocí koníčků. Hrajte ale s rozumem

Umění zabavit se, je obzvlášť v posledním roce, pěkný oříšek. Díky uzavřeným sportovištím i kulturním akcím se pak většina z nás upíná k on-line zábavě. Mějte ji ale pod kontrolou, jen tehdy bude přinášet radost a cestu ke snění. Zodpovědný přístup je klíčový, a to si uvědomuje i společnost Sazka, která v minulém roce spustila projekt HRAJ S ROZUMEM.

Každý máme svůj vlastní způsob trávení volného času – chodíme na tenis, hrajeme fotbal nebo navštěvujeme umělecké ateliéry a hrajeme on-line hry. Zvlášť v období, kdy je toho na nás moc nebo naopak nemáme lidově řečeno do čeho píchnout, nám koníčky pomáhají od úzkostí a stresu. Mnohdy se pak stanou i jedinou věcí, na kterou zaměříme naši pozornost, a právě zde se může zrodit problém.

Mějte svět fantazie pod kontrolou

On-line hry stejně jako jiná zábava v internetovém i běžném světě nás odpoutá od reality, přinese radost, napětí i tolik ceněný adrenalin. Abyste se mohli plně položit do světa snů, je dobré znát své hranice. S tím pomůže nový projekt společnosti Sazka HRAJ S ROZUMEM: „Internetová zábava se nejen díky aktuální situaci rapidně rozrůstá a my bychom se rádi ujistili, že i když bude lidé doma třeba více hrát, budou mít svou zábavu vždy pod kontrolou. Jedině tehdy jim totiž bude přinášet radost a pozitivní emoce,“ říká Veronika Diamantová, manažerka projektu HRAJ S ROZUMEM, který se zabývá zodpovědným hraním.

Bez pravidel to nejde

Koníčkům věnujeme dva cenné aspekty – náš čas i finance. Abychom se jim nevěnovali příliš a nezapomínali tak na své rodiny, přátele nebo se nedostali do finančních problémů, je třeba nastavit si pravidla. Vždy se totiž vyplatí vědět, kolik můžeme utratit. V rodinném rozpočtu si můžeme vyčlenit tzv. volné peníze, které můžeme za měsíc utratit. Budeme tak mít větší jistotu, že netratíme za svou zábavu více, než bychom si přáli.

I to je cílem společnosti Sazka: „Našim přáním je, aby hra přinášela především radost a aby si lidé uvědomovali, že každý má své limity jinde. Někdo si potřebuje pohlídat čas, který věnuje hraní, někdo naopak objem peněz, které chce do své zábavy vložit. Zároveň chceme upozornit na to, že každý velký hráč ví, kdy má přestat," komentuje manažerka Hraj s rozumem.

SAZKA

O projektu Hraj s rozumem

Cílem projektu HRAJ S ROZUMEM je zvýšit povědomí hráčů o zodpovědném hraní, které může pomoci předejít potenciálním problémům způsobených hazardem. Zvyšuje informovanost o možnostech nastavení osobních herních limitů tak, aby případná hra nezpůsobila, i když třeba výjimečně, existenční ani sociální problémy. Snahou je rovněž věnovat pozornost tomu, aby hráči vnímali hru jako zábavu a prostředek k odpočinku a nedostávali se hraním do nepříjemných situací. Více informací na http://www.hrajsrozumem.cz.

18+ | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

O společnosti SAZKA a.s.

SAZKA a.s. je největší a nejstarší loterijní společnost v České republice s cca 95% tržním podílem na trhu loterií a jiných podobných her. Hlavními loterními produkty společnosti jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka. Kromě číselných loterií jsou v produktové nabídce stírací losy, sportovní kurzové sázky a rychloobrátkové hry. Druhým pilířem jsou neloterijní služby, zejména největší mobilní virtuální operátor v České republice SAZKAmobil, dobíjení mobilních telefonů a zprostředkování plateb za služby a zboží nebo prodej vstupenek. Své produkty poskytuje SAZKA a.s. hlavně prostřednictvím unikátní prodejní sítě s více než 7 200 prodejními místy rozmístěnými po celé České republice. SAZKA a.s. je členem nadnárodní investiční skupiny KKCG, působící v 11 zemích na 4 kontinentech. Sazka a.s. je součástí mezinárodního loterního holdingu Sazka Group (patří sem rovněž podíly v řecké loterii OPAP, italském Lotto a rakouských Casinos Austria). Více na www.sazka.cz a www.kkcg.eu.