Zdroj: Jungheinrich ČR

Zvýšení bezpečnosti ve skladu s využitím asistenčních systémů

Rostoucí dynamika a komplexnost procesů zvyšuje potenciál vzniku rizik ve skladu. Proto se vyvíjí čím dál tím více bezpečnostních a asistenčních systémů, které nabízí komplexní ochranu všech částí skladu. Do široké nabídky asistenčních systémů Jungheinrich je promítnuto 10 let zkušeností, díky kterým lze předem rozpoznat kritické situace, snížit riziko nehod a úrazů a zvýšit bezpečnost skladu ve všech jeho částech.

Vývoj asistenčních systémů je založen na komplexním porozumění intralogistiky. Za mnoho let fungování získala společnost Jungheinrich nepřeberné množství zkušeností s různými typy průmyslu a aplikací, které využívá při vývoji asistenčních systémů. Právě díky nim je nyní možné zvýšit efektivitu a bezpečnost skladu. Jungheinrich identifikuje problematické oblasti a poskytuje optimální řešení formou přizpůsobeného asistenčního systému. Použitá technologie je vybrána dle její vhodnosti a praktičnosti. Seznamte se s některými asistenčními systémy Jungheinrich a zjistěte, jak mohou pomáhat i u vás.

Jungheinrich ČR

Zvýšení stability vozíku a rychlejší manipulace s nákladem se systémy curveCONTROL a positionCONTROL

Rychlá jízda v zatáčkách je hlavní příčinou nehod, jejichž následkem je převrácení vozíku. CurveCONTROL automaticky upravuje rychlost vozíku při průjezdu zatáčkami v závislosti na zatížení a úhlu řízení: čím je náklad těžší, tím je rychlost průjezdu zatáčkami nižší. Tím se významně snižuje riziko převrácení nebo sklouznutí a současně se zvyšuje bezpečnost skladu pro zaměstnance, vozíky i zboží.

PositionCONTROL umožňuje nastavení přizpůsobení cílových výšek v jakémkoliv skladu. To vede ke zkrácení cest, optimalizaci zdvihu, zkrácení doby mezi stohováním a zvýšení dostupnosti vozíku, takže šetří čas i energii. Výsledkem je, že použití asistenčního systému positionCONTROL může zvýšit produktivitu až o 15 %.

Jungheinrich ČR

WarehouseNAVIGATION: pro přesnou cestu k cíli

Při každém pohybu zboží se musí obsluha vozíku zorientovat v regálovém systému. V tuto chvíli vstupuje do hry warehouseNAVIGATION, který automaticky vysílá vozík k další volné pozici v regálu. Tím se výrazně snižuje zatížení řidiče, který ovládá pouze zdvih. Výsledkem je vyšší přesnost vychystávání v kombinaci se zvýšením výkonu až o 25 %.

Jungheinrich ČR

Jungheinrich je již více než 65 let synonymem pro inovativní manipulační techniku a logistické systémy. Poskytuje kompletní vybavení od paletového vozíku po komplexní plně automatické systémy včetně vlastního software a servisu. V České republice působí od roku 1992 a je dlouhodobě jedničkou na trhu v počtu prodaných vozíků. Disponuje rozsáhlou servisní sítí více než 170 techniků, díky čemuž poskytuje prvotřídní služby kdekoliv. Mezi stěžejní produkty v portfoliu patří vysokozdvižné vozíky, paletové regály, ale i automatické systémy. Už ho máte ve skladu také?