.

. Zdroj: Unspalsh.com

Postel je srdcem domova. Jak vybrat tu nejlepší?

Spánkem strávíme v průměru třetinu života, jeho nedostatek nebo nízká kvalita se pak dříve nebo později podepíše na našem zdraví i celkové kondici. Alfou a omegou kvalitního spánku je postel. Jak vybrat tu nejlepší a kam ji ideálně umístit? 

Postel je bez nadsázky dominantou ložnice, nejvíce jí to tak sluší uprostřed místnosti a s čelem opřeným o stěnu. Co se týče oken, v ideálním případě by měla být situována na východ. Ranní slunce je totiž tím nejpřirozenějším a nejpříjemnějším budíčkem.

Na výšce záleží

Nejdůležitější kapitolou při výběru postele je vedle její velikosti také výška. Nízké postele z palet jsou sice trendy, vysoká postel však zásadně a pozitivním způsobem ovlivňuje kvalitu vašeho spánku. Zlatým středem je výška 40 až 50 cm, pro starší lidi je pak ideální rám vysoký 65 cm.

Každý materiál má svá pro i proti

Kvalitní postel poznáte podle pevného a stabilního rámu. Chcete-li do ložnice kousek, který vám vydrží klidně i několik desítek let, vsaďte na postel z odolného dubového nebo bukového masivu. Pevný rám, odolný rošt a kvalitní matrace jsou zárukou zdravého a vydatného spánku na pár let dopředu. Nejlevnější variantou jsou postele z laminátu neboli dřevotřísky. Přestože jejich životnost je podstatně kratší, mezi jejich výhody patří snadná údržba i široká nabídka designů, které se zavděčí každému. Další variantou jsou postele s kovovým rámem. Ty jsou ideální hlavně pro alergiky, roztoči se od nich totiž drží na míle daleko.

Detaily pro královské spaní

Chcete-li, aby vám postel perfektně ladila se zbytkem ložnice, drahý nábytek na míru není jediná cesta. Na Expedo.cz najdete levné postele v několika barevných kombinacích, které padnou vašemu domovu jako ulité. Ať už hledáte postel dřevěnou nebo čalouněnou, manželskou či jednolůžkovou, tady si vybere každý. Zákazníci ze Slovenska pak mohou nakupovat na Expedo.sk