Video placeholde
Protesty v Bělorusku, (16.08.2020).
Protesty v Bělorusku, (16.08.2020).
Protesty v Bělorusku, (16.08.2020).
Protesty v Bělorusku, (16.08.2020).
Protesty v Bělorusku, (16.08.2020).
45
Fotogalerie

Ty švábe! Když toho nenecháš, přijdu si pro tebe a budeš plakat, vzkazuje Lukašenkovi Chuck Norris

Americký herec zveřejnil na internetu video, ve kterém se naváží do běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka. Nazývá ho švábem či nulou a vyhrožuje mu, že když nenechá toho, co právě teď dělá, zajde za ním osobně a donutí ho plakat. Americký akční hrdina naráží na fakt, že Lukašenko brutálně potírá demonstrace, které se vůči němu v Bělorusku rozhořely poté, co byl prezident obviněn ze zmanipulování voleb. Podívejte se na video.

Letos v březnu oslavil Chuck Norris osmdesáté narozeniny. I přesto je to stále chlapík, který má pro strach uděláno. Akční herec, který je populární i díky obrovskému množství vtipů na svou osobu, se o víkendu pustil do mezinárodní politiky. O víkendu natočil vzkaz běloruskému diktátoru Lukašenkovi a umístil jej na sociální sítě.

„Ahoj, tady je Chuck Norris. Chtěl bych Sašovi s přezdívkou Saša nula procent vzkázat pár slov. Pane Švábe, víš, že když já krájím cibuli, cibule pak pláče? Takže jestli okamžitě nepřestaneš s tím, co děláš, přijdu si pro tebe do jednoho z tvých sídel a rozpláču tě,“  říká herec v krátkém klipu.

Podle oficiálních výsledků v běloruských prezidentských volbách získal Lukašenko 80,1 procenta hlasů, opoziční kandidátka Svjatlana Cichanouská skončila s 10,1 procenta hlasů. Lukašenkovo vítězství však zpochybňuje jak opozice, tak široká veřejnost a zemí již týden zmítají masové protesty. O víkendu se v Minsku konala vůbec jedna z největších demonstrací v historii země. Proti prezidentovi se vydalo protestovat až 200 tisíc lidí.