Jan Čižinský vede Prahu Sobě

Jan Čižinský vede Prahu Sobě Zdroj: ČTK

V Praze vzniká nová koalice „Nejsme jako my“, z velké části byla součástí té staré

Pusťte Piráty na digitalizaci úřadů a za čtyři roky nebudete mít digitalizaci, ani úřady. Pusťte Čižinského Prahu Sobě na dobudování vnitřního a vnějšího okruhu Prahy a místo okruhů dostanete humanizovanou a „zklidněnou“ magistrálu, dotované sousedské slavnosti každý všední den a pochody „jinakosti“ každý druhý.

Pusťte Hanu Marvanovou k vyjednávání o sestavení pravděpodobné trojkoalice Piráti – Praha Sobě – Spojené síly pro Prahu a žádná koalice nevznikne.

Než se tak ovšem stane, stojí za to připomenout si, že ona nová vzývaná koalice si může říkat „nejsme jako my“.

Jan Čižinský byl čtyři roky coby lidovec členem Trojkoalice, která spolu s Adrianou Krnáčovou dosud vládla - nevládla Praze. Kdo si chce udělat obrázek o hodnotovém ukotvení uchazeče o primátorský řetěz nové hvězdy občanské společnosti, nechť se podívá na jeho hlasování v pražském zastupitelstvu – nejvíce hlasovací shody má se zeleným zámeckým pánem Matějem Stropnickým. Blokace metropolitního plánu, kvůli kterému se v Praze prakticky nic nestaví a neplánuje, je možná nejhorším pomníčkem jejich končící pražské vlády.

Marvanová a Babiš

Podobně pilným členem končící pražské vlády bylo také hnutí STAN, které se dnes ústy Hany Marvanové snaží Pražáky přesvědčit, že slovo Babiš by mělo oficiálně zařazeno do Slovníku jazyka českého mezi vulgární a nespisovné výrazy. Proč mu ovšem čtyři roky pomáhalo držet u moci nejhoršího pražského primátora za posledních 28 let, to vám Hana Marvanová nevysvětlí. Stejně tak své neslavné angažmá pro Andreje Babiše na ministerstvu spravedlnosti.

A speciálně se věnovat roli lidovců, kteří jsou rovněž součástí Spojených sil pro Prahu, ve „velké Praze v posledních čtyřech letech, je zbytečné. Stačí se podívat na dnešní slova, činy i ambice stále ještě lidoveckého poslance Sněmovny Jana Čižinského.

Všechny tři budoucí možná vládnoucí subjekty se unisono ohánějí potřebnou a autentickou „změnou“ pro Prahu. Aby ovšem byla v jejich pojetí změna věrohodná, musely by se ale změnit nejprve ony samy.

A jiný zázrak bychom nechtěli?