Video placeholde

Student mířil učiteli na hlavu: Vtípek na argentinské střední škole úplně nevyšel

Video zachycuje školní idylku dnešní doby. Učitel na tabuli vysvětluje látku, vyvolaní žáci řeší rovnici, ostatní dělají povyk, někdo v zadní lavici si hraje s mobilem a najednou učiteli na hlavu míří pistole. Incident se odehrál v červenci na škole v argentiském Buenos Aires a místní média nedávno zveřejnila inkriminující záznam. Studenti si toto video rozesílali přes aplikaci WhatsApp, dokud si toho nevšiml jeden z rodičů a problém nenahlásil škole.

Není pochyb o tom, že z pohledu studentů se jednalo o pouhý žertík. Pistole pravděpodobně ani nebyla pravá. Studenti po zahájení vyšetřování zbraň i odevzdali a podle školní inspektorky se jedná o repliku. Není to ovšem tak jednoduché. Podle právního zástupce školy není zřejmé, že zbraň, co studenti odevzdali, je ta samá jako ve videu, a autority vyšetřující incident tuto skutečnost zatím nepotvrdily. Ať je to tak či onak, průšvih je na světě, a to naprosto oprávněně. Studenti účastnící se pistolové legrácky se údajně učiteli omluvili, a to jak ústně, tak i písemně, ale přesto byli vyloučeni a v roce 2020 do téže školy již nenastoupí. 

Policie uvedla, že samotný učitel nechtěl incident předat policii, ale vyšetřování již stejně bylo započato poté, co se video objevilo na sociálních sítích.