Video placeholde

Ani v 94 letech nezahálí, Jindra Hojer z Rychlých šípů vydává knihu hlavolamů. Pomoci mu můžete i vy

Na crowdfundingovém serveru Hithit.cz aktuálně běží kampaň na podpoření vydání knihy „Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky“. Autorem této knihy je Jindra Hojer, jehož jméno si většina lidí spojuje hlavně s Rychlými Šípy. Jako malý kluk se stal Foglarovou předlohou pro vytvoření jednoho z hrdinů slavných Rychlých Šípů. Nyní je mu 94 let a žije v Pardubickém domově pro seniory, kde se věnuje mimo jiné i psaní knih.

Jaroslav Foglar si před více jak 80 lety vybral ve svém skautském oddíle právě Jindru Hojera a udělal z něho hrdinu Rychlých šípů – postavu žlutovláska s červenými šortkami. Pan Jindra Hojer je ale hrdinou i v reálném životě. Ve svých 94 letech strávil více jak rok prací na knize plné hlavolamů a logických úloh, kterou by nyní rád vydal.  Kniha bude pomáhat trénovat a rozvíjet logické myšlení jak dětem, tak i dospělým. Dále by také měla být velkým pomocníkem v přípravě na příjímací a závěrečné zkoušky.

Tvoření hlavolamů a logickým úlohám se pan Hojer věnuje celý život. „Mám jeden hlavolam, který ještě nikdo nevyluštil. Ten v knížce samozřejmě nebude chybět, tak třeba budete mezi prvními, komu se to povede,“ s nadšením sděluje pan Hojer v propagačním videu kampaně na serveru Hithit.

Záštitu nad vydáním knihy převzalo nakladatelství Knihysúsměvem.cz. S propagací a realizací projektu panu Hojerovi za nakladatelství pomáhá Lukáš Zeman a Karolína Horáková. „Kampaň sklízí velký zájem veřejnosti a již 12 dní po svém uvedení máme vybráno přes 80 % z potřebné částky na vydání knihy,“ uvádí Lukáš Zeman, majitel nakladatelství Knihysúsměvem.cz.

„Pan Hojer mě ohromil svým elánem, který přenáší i na své okolí. Měli bychom si z něho vzít příklad a cvičit si mozek jeho hlavolamy, protože jak je vidět, je to elixír života a dlouhověkosti,“ říká Karolína Horáková, spoluautorka projektu.

Projekt lze momentálně podpořit prostřednictvím sbírky na crowdfundingovém portálu Hithit.cz, kde je kromě samotné knihy „Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky“ připravená i celá řada dalších atraktivních odměn. Přispěvatelé si mohou zakoupit třeba placku se špendlíkem s podobiznou Jindry Hojera, ježka v kleci, historický sešit nebo celou knihu Rychlých šípů atd.