Video placeholde
Jedna z nejlepších baletek světa - Ingrid Silva
Jedna z nejlepších baletek světa - Ingrid Silva
Jedna z nejlepších baletek světa - Ingrid Silva
Jedna z nejlepších baletek světa - Ingrid Silva
Jedna z nejlepších baletek světa - Ingrid Silva
13
Fotogalerie

Z brazilských slumů až na výsluní v New Yorku. Podívejte se na dojemnou životní cestu baletky Ingrid Silva

Začínala v chudinské čtvrti nedaleko brazilského Ria, dnes ji obdivuje celý baletní svět. Příběh tanečnice Ingrid Silva je hotovým scénářem k hollywoodskému trháku. Zatím o ní však vznikl pouze krátký snímek, který mapuje cestu za baletním snem jejíma očima. Podívejte se na dojemné video.

První baletní krůčky ušla v osmi letech, když začala tančit v malé škole ve čtvrti Benfica na předměstí Rio de Janeira v Brazílii. O pět let později se už tanci chtěla věnovat naplno, a třináctiletá Ingrid se tak začala soustřeďovat pouze na balet. I když ji rodina podporovala, rodiče si nemohli dovolit drahé baletní lekce a dospívající tanečnice byla odkázána pouze na tréninky zdarma pro děti z chudinských čtvrtí.

Rodina šetřila, uskromňovala se, a tak mohla Ingrid v osmnácti letech odletět do New Yorku. Když přistála na letišti JFK, čekal ji šok. Poprvé totiž uviděla sníh a zažila pořádnou americkou zimu. Neuměla anglicky, měla jen pár přátel a neměla kde bydlet.

Nevzdala se. Začala pracovat jako servírka, nastěhovala se do malého podnájmu a naučila se jazyk. Stále nepřestávala doufat, že se jednou bude moci věnovat baletu profesionálně. Trénovala, tančila. A ten den skutečně přišel.

Svým uměním okouzlila Arthura Mitchella, černošského choreografa, který jí otevřel cestu do světa profesionálního baletu. Nyní je Ingrid sólistkou ve vyhlášeném Dance Theater of Harlem a jednou z nejuznávanějších baletek současnosti. Příběh o tom, že ty nejpošetilejší sny se mohou plnit i malým holkám z brazilských slumů, natočil režisér Ben Briand.