Video placeholde

Quidův palec nahoru: O povrchnosti, upřímnosti a neodolatelné potřebě objímat své kolegy

Uběhl týden a na YouTube se zase urodila pěkná snůška videí. Probrat se jimi a vybrat a zhodnotit ta nejzajímavější je úkolem Quida MC. Co jeho pozornost upoutalo tentokrát a proč?

V uplynulém týdnu se rozhodl zaměřit na ty příspěvky, které nějakým způsobem ukazují (ať už chtěně, nebo nechtěně), jací že youtubeři jsou.

Video Shopaholic Nicol a Péti LovelyHair může dokonale potvrzovat názor, že co youtuber, to povrchní fiflena. Anebo naopak dokládat, že přesnou ukázkou povrchnosti jsou právě takovéhle soudy. Výběr je na každém.  

TVTwixx vyrazili v plné sestavě na hory. Na žádnou klasickou chatku, ale pěkně do luxusního hotelu. Komfortu si chlapci nejdřív náležitě užívají a podávají report ze všech koutů jejich přepychového ubytka – pokoje, kuchyně, bazénu. Hezké, ale pro diváka možná o něco méně záživné, než si trio představuje. Ovšem když už kluci vytáhnou z hotelu paty a vyrazí na sjezdovku, začnou se dít věci. Pozornost, jakou hlavně u malých lyžařů, resp. lyžařek vzbuzují, by jim mohl závidět kdejaký herec.

NejFejk se ve videu odpíchl od dopisu, který jedna nejmenovaná maminka zaslala do poradny jistého nejmenovaného periodika. Stěžuje si v něm na svou nezvedenou dceru, která se na místo bohulibým činnostem typu uklízení nebo učení věnuje líčení a natáčení videí. A ještě si neskutečně naivně myslí, že by s tím mohla prorazit.  NejFejk rozhořčené matce nabízí alternativní úhel pohledu – co všechno se domnělá neproduktivní fiflena musela naučit, aby mohla takováhle videa sypat z rukávu?

Jirka Král nabízí stručné a jasné shrnutí těch nejfrekventovanějších de*ilních keců, které padají při streamování, zatímco Blazer naopak odpovídá na 19 otázek, které shledal od svých fanoušků nejzajímavějšími.

Standardně vysokou laťku nasadil Kovy. Tentokráte nejenom vtipně, ale i dost erudovaně glosuje politické dění. Orientace, jakou Kovy prokazuje i v oblasti historie, nemůže nechat Quidovo kantorské já chladným a emoční rozjitřenost v něm dokonce vyvolá touhu obejmout Kovyho učitele dějepisu. Z čistého vděku, samozřejmě.

Palec nahoru tento týden od Quida vyfasovala Mona. Video, ve kterém barvitě přibližuje pátrání po svém ztraceném notebooku, má atmosféru dobré anglické detektivky a také jaksi mimoděk zrcadlí generační střet kolem fenoménu YouTube. Ale kromě toho má ještě jednu Quidem velmi ceněnou devízu: upřímnost.

Všechna videa: