Video placeholde

Petr Mára: Realita je nevyzpytatelná, budeme víc utíkat do digitálního světa. Budoucnost je v biohackingu

Petr Mára je technologický influencer, youtuber a nadšený fanoušek společnosti Apple. Jak sám říká, ze svého koníčku se mu podařilo udělat si práci. Z povahy své profese neustále zkouší nová zařízení a služby a má dobrý přehled o tom, co se ve světě technologií zrovna děje a dít bude. Jaké jsou současné trendy a co nás čeká v budoucnosti, se dozvíte ve videu.

Poprvé jsem Petra Máru zaznamenal v roce 2012, když jsem si založil Twitter. On patřil k několika málo českým osobnostem, které mi Twitter hned na začátku nabídl ke sledování. Po deseti letech je Petr Mára jedním z předních českých influencerů, je stále aktuální a pořád má co říct.

Svět se neustále mění a naše místo ve společnosti se často odvíjí od toho, jestli jsme schopni změny a pokrok vstřebat a využít pro sebe. Nejde už jen o to, jakým způsobem a pomocí jakého zařízení spolu lidé komunikují. Vynálezy poslední doby mají moc změnit řadu aspektů všedního života ať už je to zábava, zdravotní péče nebo bankovnictví.

Petr Mára funguje jako jakýsi průvodce nastupujícími trendy. Neustále zkouší nové věci a u všeho se snaží být první. Díky tomu dokáže časem rozlišit, co má smysl a co nemá. O tom, jak bude vypadat svět technologií, ale i náš všední život v blízké budoucnosti, jsme si povídali na globálním finále soutěže technologických inovací Red Bull Basement.