Zpěvačka Ewa Farna

Zpěvačka Ewa Farna Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Sociální sítě jsou další práce na plný úvazek. Všechny ty facebooky, instagramy, tiktoky si dělám sama, přijde mi to důležité především pro zachování autentičnosti.
V Polsku Ewa Farna vystupuje se stejnou intenzitou jako v České republice
Dva třinečtí rodáci, Ewa Farna a Tomáš Klus, na předávání cen Anděl 2010, v době, kdy tvořili pár. Právě v roce 2010 Ewa získala cenu nejlepší zpěvačka roku, Tomáš si Anděla pro nejlepšího zpěváka odnesl v letech 2009 a 2011.
Vizuál k písničce Tělo Ewy Farné na Times Square v New Yorku, červen 2021
Titul Objev roku v anketě Český slavík získala Ewa Farna v roce 2006
5
Fotogalerie

Teď bych se bála být v Polsku těhotná, říká zpěvačka Ewa Farna

V šoubyznysu je od svých třinácti let, dnes je Ewa Farna (28) pro mnohé nositelkou nejlepšího popového vokálu u nás. Důkazem toho je i fakt, že k duetu Buran ze Sušice ji oslovil Roman Holý. Farna si v něm pohrává s identitou občanky ČR polské národnosti, když mu kontruje: „Jsem buranka z Vendryně“ – příhraniční obce v oblasti Těšínského Slezska. Cen má habaděj, i když Anděla jen jednoho – za rok 2010, a Slavíky jen dva: Objev roku 2006 a Zpěvačku roku 2021, při nepříliš povedené resuscitaci ankety založené před šedesáti lety.

Před čtrnácti dny v jedné malostranské kavárně proti mně zasedla už dávno ne dětská pěvecká hvězdička, ale sebevědomá dáma, v pozdní fázi druhého těhotenství, která v prosinci vydala po sedmi letech své šesté řadové album Umami. Jeho polskou verzi právě uvádí na tamní trh. Asi největší mezinárodní zářez se jí povedl, když ji vloni oslovila streamovací služba Spotify, aby se stala jednou z tváří celosvětové kampaně Equal, bojující za rovnoprávnost žen v hudebním průmyslu. Vizuál k písničce Tělo totiž po dva dny shlížel na kolemjdoucí z jedné z obřích obrazovek na newyorském Times Square – pomyslném pupku světa.

Jaký je to pocit, když se člověk najednou dozví, že vizuál k jeho písničce Tělo visí na obří ploše na Times Square?

Protože majitelkou práv k písničkám a všem vizuálům jsem já, ozval se mi dva dny před akcí distributor práv Believe Music, zda dám k užití fotky z klipu Tělo ke kampani Equal pro Spotify souhlas. Říkám: „Super! Proč ne? V kontextu s písničkou Tělo to je bezvadný!“ Ale protože na Times Square je bannerů šíleně moc, mys­lela jsem si, že tenhle zapadne. Až když mi poslali fotky se mnou na jedné z těch vůbec největších obrazovek, která tam je, došlo mi, že neblikám někde v obchodě, kterých je tam spousta. Byla jsem z toho v krásným šoku! Běželo to dva dny; kdyby bylo za pandemie jednodušší cestovat, asi bych tam zaletěla se vyfotit, ale to prostě nešlo. Na druhou stranu jsem především máma malého kluka, a stejně letadla moc nemusím, takže na památku mám alespoň fotoreport.

Co dalšího během pandemie ­nešlo?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!