Babišova road show v obytňáku pokračuje navzdory velkým kontroverzím

Babišova road show v obytňáku pokračuje navzdory velkým kontroverzím Zdroj: Zbyněk Pecák

Na mítincích ANO stále častěji dochází k potyčkám mezi příznivci a odpůrci Andreje Babiše
Babiš boduje především mezi starší populací mimo velká města
Člen ochranky, nebo policista v utajení?
Potyček a strkanic se zúčastnil i Pavel Ardelean Krouský (vlevo), asistent poslankyně Evy Fialové z ANO
4
Fotogalerie

Líp už bylo. Babišova road show v obytňáku pokračuje navzdory velkým kontroverzím

Andrej Babiš dorazil minulý týden mimo jiné do Žižic. Svou předvolební estrádu rozbalil ve vsi, kde hnutí ANO vůbec nekandiduje. Právě v malých obcích s pár sty obyvateli lze během jeho mítinků vidět, proč v atmosféře zdražování a nejistoty opět diktuje tempo. Někde se ale strhla mela, jako v Ústí nad Labem.

Je horké srpnové dopoledne a na návsi v Žižicích je rušno už půlhodinu před Babišovým příjezdem. Fanoušci pro expremiéra připravili domácí koláče, je nachystané i posezení pro obecenstvo. Čekající příznivce obchází a zdraví místní nezávislý starosta Vratislav Rubeš, který je zároveň krajským zastupitelem za ANO. Z reproduktorů hrají osmdesátkové hity jako nechtěně symbolický předvoj jiné „hvězdy“ tak trochu normalizačního stylu. Babiš v tu chvíli teprve přejíždí z první štace dne v nedaleké Unhošti, kde na něj čekalo několik protestujících s transparenty.

V Žižicích je ale klid, hloučky Babišových místních fanoušků spíš než odpůrci početně vyrovnávají novináři, kterých přijela spousta. Po střetech z minulého týdne byl o Babiše zájem.

„Já bych chtěla, aby byl aspoň někdo objektivní, aby aspoň jeden novinář napsal, co si myslí tihle slušní lidi,“ říká nad stolkem s koláčky jedna z Babišových podporovatelek.

Před příjezdem bývalého premiéra zaznívala především kritika současné vlády, a hlavně řešení energetické a inflační krize.

„Takovej režim, jako je teď, jsem nezažil. Už aby je kopli do prdele,“ říká starší muž a dodává, že volební koalice považuje za podvod.

„Co mi maj’ říkat, jak mám topit. Já si to platím!“ přidává se další v Babišově kampaňovém tričku s nápisem Kdo jsou české loutky EU?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!