Nikdy nevěřte Židům, radí prý nevládní organizace placené EU. Levičáci jsou antisemité, říká spisovatel Tenenbom

V Izraeli jsou nyní tři kmeny, Arabové, Židé a Evropané, říká pro INFO.CZ Tuvia Tenenbom, autor oceňované knihy Chyťte Žida. Evropané přitom podle něj straní Arabům, i když tvrdí, že jim jde o mír, nebo považují Izrael za výspu evropské demokracie. Nikdy prý neuznali Židy za sobě rovné. „Nejsem Evropan, jsem Žid a dokonce i v Německu mne i v liberálních novinách označují jako Žida,“ říká Tenenbom. Sám se proslavil jako zakladatel Židovského divadla v New Yorku, píše do prestižního německého Die Zeit a ve Spojených státech patří mezi první ligu spisovatelů.

„Všechny nevládní organizace jsou placené hlavně evropskými vládami a jdou do Izraele a mluví špatně o Židech. Tvrdí, že přicházejí dělat mír, ale když jsem s nimi mluvil, prohlašují, že Židům se nedá věřit a milují krev,“ popisuje působení Evropanů v Izraeli Tuvia Tenenbom. 

Spisovatel, který je ve Spojených státech považován za jednoho z nejvýraznějších autorů současnosti, se v Palestině a Izraeli vydával za Němce. Upozorňuje, že za posledních 20 let se celá země zásadně změnila. „Když jsem opouštěl Izrael před více než třiadvaceti lety, byly tam dva kmeny, Arabové a Izraelci. Když jsem se vrátil sbírat materiál na knihu, byly tam už tři kmeny: Arabové, Izraelci a Evropané. Jimi placené nevládní organizace tvrdí, 'nikdy nevěřte Židům, Palestinci jsou skvělí lidé, nejlepší lidé na světě'. Normálně o tom nemluví, nikdo to neví, ale Němci jako jsem byl já, řekli pravdu,“ říká Tenenbom. 

Nevládní organizace podle něj jednoznačně stojí na straně Palestinců, kdykoliv ochotné využít cokoliv proti Izraeli. Mezi Židy a Araby v Izraeli a Palestině je prý propast, neznají se a nerozumí si. I Židé, co tvrdí, že milují Palestince, se s nimi raději nestýkají. Často je jejich láska k Arabům jen výrazem jejich odporu k jejich vlastnímu židovství. Proč by ale Židé měli nenávidět Židy?

Celý článek si dočtěte na info.cz >>>