Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Zastaňme se napadených!

Útok na místopředsedu ČSSD Bohuslava Sobotku je zavrženíhodný bez ohledu na to, že zavrženíhodný je i styl kampaně stranou nastolený.

Policie v Pardubicích ukázala, jak umí pěkně buzerovat neškodné studenty vyjadřující nesouhlas, aby vzápětí v Brně prokázala, že když se objeví skutečný násilník, nezabrání mu policisté v tom, aby napadnul politika. Dvoumetrový hromotluk udeřil Bohuslava Sobotku pěstí do hlavy, a dokonce i lidé, kteří na místě proti ČSSD demonstrovali, ten útok okamžitě odsoudili. Policie sice útočníka zatkla, ale předejít útoku nedokázala. A díky tomu, že sama ČSSD nasadila ve volební kampani strašení jako argument, nelze vyloučit, že se podobné výlevy strachu (neboť agrese je projev strachu) budou ve stále vypjatější volební kampani objevovat častěji.

 

Proto je čas, aby lidé - ať už přicházejí souhlasit nebo nesouhlasit - začali na předvolebních meetinzích bedlivě sledovat své okolí, a bude-li hrozit nějaké násilí, měli by buď co nejrychleji zavolat policii, nebo - mají-li na to fyzicky - projevu násilí zabránit sami.

 

Když do naší politiky vnášejí strany jako ČSSD sprostotu a agresivitu, policie neumí násilí zabránit a psychopaté jako ten Topolánkův v Hustopečích nebo ten Sobotkův v Brně přinášejí i násilí, je na nás samotných, na obyčejných lidech, abychom začali hlídat, jestli v jejich bezprostředním okolí - třeba na volebním meetingu - někdo nedělá z naší země banánovou republiku násilnických primitivů.