Kamil Střihavka

Kamil Střihavka Zdroj: Profimedia.cz

Rocker Střihavka režíruje divadelní hru, která se odehrává v dobách komunismu

Rockový a muzikálový zpěvák Kamil Střihavka přichystal překvapení v podobě své divadelní prvotiny, kterou je činoherní představení s názvem Tolik hlav. Premiéra se uskuteční 26. dubna v pražské Baráčnické rychtě. V hlavních rolích se představí Zdena Hadrbolcová, Kristýna Leichtová, Jan Dolanský a Jan Zadražil.

"Byl bych rád, kdyby se v té dnešní, neutěšeně uspěchané době především mladí lidé dokázali odtrhnout od televizních obrazovek, od monitorů svých počítačů, iPadů, či mobilních telefonů a v mnohem větší míře se potkávali na kulturních akcích. V tomto případě - na divadle," uvedl Střihavka, debutující divadelní autor i režisér.

Tématem hry Tolik hlav je přátelství a zrada v kontextu přelomu 70. a 80. let v bývalém Československu. "Rád bych dal přivonět k této době nejen současné mladé generaci očima jejich vrstevníků, ale i všem, kteří mají tato léta ještě v paměti," sdělil Střihavku s tím, že k dobové atmosféře přispěje i použitá muzika.

Představení nemá podle Střihavky vliv na jeho hudební aktivity. "Koncertem v pražském Retru jsem zahájil turné, které se jmenuje 50 a pořádající agentura mi k padesátinám připravila padesát exkluzivních koncertů po celé republice, na některých budu až do konce roku s fanoušky slavit své kulatiny," řekl ČTK představitel titulní role v rockové opeře Jesus Christ Superstar a frontman mnoha rockových seskupení.

Střihavka oslavil své letošní 50. narozeniny 20. ledna koncertem v beznadějně vyprodaném pražském klubu Retro Music Hall. Ve své rockové kariéře působil například v kapelách Motorband, BSP, No Guitars!, Leaders a Woo-Doo Band.