Pavel Novotný

Pavel Novotný Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Pavel Novotný: Pád bude tvrdej

Pavel Novotný, hazardní hráč a bulvární guru, se stal hlavní hvězdou dokumentu Víta Klusáka Dělníci bulváru. O tom, jak dopadl střet veřejnoprávního provokatéra s provokatérem bulvárním, se povedou ještě nějakou chvíli spory. Pavel Novotný však zůstává svůj: je úspěšný pragmatik a cynický komediant, který se dobře baví a vydělává u toho peníze.

Každý, kdo se s Novotným setká, si všímá jeho zrychlené mluvy, neuvěřitelné energie a přehršle nápadů a historek, které ze sebe chrlí doslova bez ustání. Každý, kdo jej někdy viděl v oblíbeném pořadu Prásk, který moderuje, se ptá, jak může člověk s tak legračními pohyby a tolika vadami řeči vůbec uvádět živý pořad.

Kariéra Pavla Novotného je plná paradoxů, on sám se k ní také staví rozporně. O svém webu eXtra.cz tvrdí, že jde o „nejsvobodnější médium v zemi“ nebo dokonce, že je to „jediný web, který má koule“. Je synem baviče Petra Novotného – než mu stihl někdo něco vytknout, raději se sám začal prezentovat jako „protekční spratek“.

Reflex přináší jeho portrét, v němž se mimojiné dočtete:

Proč se s ním radí prezidentští kandidáti?
V čem je tajemství jeho úspěchu?
Co si myslí o médiích?
Co ho fascinuje na pokeru?
Proč se domnívá, že ho brzy čeká pád?

obálka 16obálka 16 | ReflexOdpovědi na tyto a další otázky si přečtete v nejnovější Reflexu, který vychází 17. dubna 2014