Pedro Almódovar, Penelope Cruz

Pedro Almódovar, Penelope Cruz Zdroj: Profimedia.cz

Tip na víkend: Pedro Almodóvar - třikrát o sexu, lásce a smrti

Pedro Almodóvar (64), jeden z nejslavnějších španělských režisérů, láká už čtyři desetiletí diváky na filmy plné bizarních postav, vyhrocených emocí a expresivních barev. Přestože se tento filmař otevřeně hlásí ke své homosexualitě, za středobod svého uměleckého světa považuje ženy.

Tak je tomu i s trojicí jeho nejlepších děl, které můžete o víkendu vidět v „on-line“ kině IVIO.cz. První a jediné online kino v České republice s legálním obsahem vám umožňuje sledovat hrdiny španělského velikána z pohodlí vlastního domova. Podívejme se, co můžete vidět.

VolverVolver|ArchívVolver

Do světa vlastního dětství se Pedro Almodóvar vrátil tragikomedií „Volver“. V kraji La Mancha zanechaly své kořeny i dvě sestry, které před lety přesídlily do Madridu – energická Raimunda a zasněná Sole. Manželovu mrtvolu ukrytou ve velkém mrazáku je třeba pohřbít navždy – rodinné trauma je však potřeba znovu prožít a vyrovnat se s ním. V hlavní roli elegantního melodramatu exceluje Penélope Cruzová.

http://ivio.tv/1080/Volver

Vše o mé matceVše o mé matce|ArchívVše o mé matce

V dramatu „Vše o mé matce“ se objevuje jiná oblíbená režisérova herečka – Cecilia Rothová. Ta si ve snímku, který získal v roce 2000 Oscara za nejlepší neanglicky mluvený film, zahrála matku, jež nepřestavá truchlit nad tragickou smrtí milovaného syna. Vydává se hledat chlapcova otce, transsexuála Lolu, do Barcelony, kde prožila své divoké mládí.

http://ivio.tv/2034/Vse-o-me-matce

Rozkoš v oblacíchRozkoš v oblacích|ArchívRozkoš v oblacích

Mezi nebem a zemí se odehrává děj nejnovějšího Almodóvarova filmu – komedie Rozkoš v oblacích. V porouchaném dopravním letadle se vysoko nad Mexickým zálivem loučí se životem piloti, letušky i pasažéři. Drogy, sex a alkohol ve chvíli úzkosti poskytují důkazy, že jsou všichni stále ještě naživu. Zdánlivě zcela nezávaznou hříčku ovšem můžeme také vnímat i jako ironické zamyšlení nad společností, která s úsměvem tančí nad propastí.

http://ivio.tv/787/Rozkos-v-oblacich