Představení sklidilo před dvěma lety úspěch na Strunách podzimumu

Představení sklidilo před dvěma lety úspěch na Strunách podzimumu Zdroj: Petra Hajská

Představení Černé na bílém se odehrává na minimalistické scéně
Hudebně-divadelní kousek pochází z pera Heinera Goebellse
Černé na bílém režírovala dvojice SKUTR alias Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský
Hudebníci se tu proměňují v herce a performery
Autorem scény je Jan Polívka, za zvukový design je zodpovědný Petr Kaláb
13
Fotogalerie

V představení Černé na bílém uslyšíte Poea i pískací konvici

Temné představení plné hravosti slibuje Orchestr Berg, jehož zakladatel a dirigent Peter Vrábel získal loni od České hudební rady UNESCO cenu za zásluhy o kvalitu a šíření české hudby. Ve třech dnech se jejich představení Černé na bílém vrací do Prahy po úspěchu na Strunách podzimu před dvěma lety.

Heiner Goebbels: Černé na bílém (Schwarz auf Weiss)
kdy: 25., 26. a 27. listopadu 2011 v 19.30 hodin
kde: Veletržní palác NG
režie: SKUTR (Martin Kukučka / Lukáš Trpišovský)
vstupné: v pokladně NG, na webticket.cz a v Ticketpro, základní 350 korun

 

Máte rádi experimentální divadlo? Po dvou letech máte nyní možnost vidět opět výjimečné představení hudebního divadla, pohybující se mezi mnoha uměleckými žánry. Společný projekt Orchestru Berg a režijního tandemu SKUTR se v Praze objevil již před dvěma lety na festivalu Struny podzimu. Letos se pro velký úspěch představení založené na hudbě z pera soudobého německého skladatele Heinera Goebbelse vrací do Prahy.

 

 

Hudební performance Černé na bílém, jíž Goebellsova muzika doprovází, vychází z hororové povídky Edgara Allana Poea Stín a má být poctou jeho jmenovci, významnému německému dramatikovi 20. století Heineru Müllerovi. Hudebníci se tu proměňují v herce a performery, v hudbě se eponynní pasáže střídají se sóly na neobvyklé nástroje jako je japonské koto a nezvyklý cimbál. Zní tu ale i elektronické samply. Pod taktovkou dirigenta Petera Vrábela a režijním vedením Martina Kukučky a Lukáše Trpišovského musejí herci během představení zastat všelijaké pěvecké i pohybové úkoly.

 

 

Vrhají kuželky s dusítky nebo kostky na krytu cembala, házejí balony na kus plechu, hrají badminton a s ozvučenými raketami a kromě hraní recitují, zpívají, tančí. Pro mnohé diváky se jistě stane nezapomenutelným zážitkem duo pro pikolu a čajovou konvici pískající v C dur. To vše se během tří večerů odehraje opět na působivé minimalistické scéně z kartonových krabic výtvarníka Jana Polívky.