Video placeholde

Žena vypleněná jak středověká vesnice. Michal Viewegh předvádí v nové knize „báječný“ sex pod psa

Erotických p(r)asáží v prózách ubývá a románový sex se stává podobně nedostatkovým zbožím jako Nurofen, zemní plyn a kvalitní kandidáti na prezidenta. S tímto varováním vám předkládáme výroční zprávu o nejméně zdařilých sexuálních scénách a scénkách, které čeští spisovatelé v kalendářním roce 2022 zahrnuli do svých knížek. Překvapivě často jsme zaznamenali popisy znásilnění vyvedené v pornografické estetice, začneme však „bezstarostným šukáním“ Michala Viewegha. Letos v naší výroční anketě Bad Sex in Fiction Award Reflexu, čili soutěži o nejhůře napsané erotické scény v nejsoučasnější české próze, tento chrlič vzpomínek na lepší časy obsadil čestné 10. místo.

10. místo - Michal Viewegh: Děravé paměti aneb Šedesát báječných let pod psa

Ukázka:

Avšak těžko na cvičišti, lehko v boji! Díky několika dalším, podobně komplikovaným sexuálním lekcím má pak náš první pohlavní styk s Jaruškou víceméně bezproblémový průběh. K defloraci dojde na gauči v kuchyni bytu babičky Věry a dědečka Josefa, kteří jsou oba v práci. Od té chvíle šukám zcela bezstarostně. Dokonce natolik bezstarostně, že Jaruška se mnou počátkem roku 1983 otěhotní.

Hodnocení:

Zejména na sklonku předchozího tisíciletí oblíbený spisovatel opět vzpomíná na život v luxusu a ženskou přízeň, jíž se mu dostávalo především během divokých devadesátek. Michal Viewegh bohužel není kavalírem a čest zúčastněných žen vyprodává spolu se svým soukromím. Svérázně vyznává lásku i dámám, jež jeho svodům odolaly, a ošmatává a svléká je před očima (čtenářské) veřejnosti alespoň na papíře. K těm, co si „bezstarostné šukání“ nedokázaly odepřít, patří kromě Jarušky z ukázky třeba Olga: „Na Olgu se vrhnu už několik vteřin poté, co se ubytujeme v penzionu. Později mi s úsměvem sdělí, že si prý připadala vydrancovaná a vypleněná jako středověká vesnice.“ Ano, spíš než jako úsměvná vzpomínka to zní jako slova traumatizované oběti závažného trestného činu, plačící právě na policejní stanici. To tedy musel být báječný sex… pod psa.

Žebříček nejhorších sexuálních scén za rok 2022 zveřejňujeme postupně každý den až do Štědrého dne. Kompletní seznam článků najdete zde  >>>