Muzikál Game Boy

Muzikál Game Boy Zdroj: Archív MDK

Devítiletí recenzenti: Divadelní Game Boy je perfektní

Reflex požádal o recenzi světové premiéry hry Game Boy nedospělé diváky. Jim je nakonec tento divadelní kus určen.

 

Autor Petr Kolečko a režisér Tomáš Svoboda přivádějí tentokrát na jeviště kladenského divadla kluka Edu, který se díky počítačové hře mění ve Všechnozmáka a ztrácí pojem o realitě. Jaká je divadelní hra řízená joystickem?

 

 

Devítiletý Kryštof pro Reflex napsal:

„Mně se to líbilo. Například velký růžový králík byl vtipný, hrál na kytaru, všude hopkal. A pak se mi líbil Všechnozmák, hlavní postava hry a písnička, kterou zpívá, když střílí houbostřílem po králíkovi: Růžový králíku, jsi hrozně tlustý, obrosteš houbama, bude to hustý. A potom, jak přijde doktorka a řekne: U obou zbývá jediné. Amputace rukou. Ta věta byla fakt dobrá. A pak vytasí tu elektrickou pilu. Já sám mám rád moderní i klasické příběhy. V moderních se mi líbí to, co je nové, a ty staré, kde to končí žili spolu šťastně až do smrti, mám taky rád. Ale lepší jsou ty nové. A proto myslím, že Game Boy byl perfektní, nemám co dodat, líbilo se mi to.

 

 

K témuž dodává stejně starý recenzentMatěj:

Téma je hezké a zábavné. Chybělo mi ale víc akce a napětí, od začátku bylo jasný, kdo to vyhraje. Bylo by hezčí, kdyby se děj víc rozjel. Chválím herce. Se sanitkou na dálkáč dobrej fór (fórů je víc, ale tenhle mě překvapil, taková klučičí legrácka) a téměř dotažená amputace potěší každého drsoně...